KAKVA DRAMA: Partizanov POČETAK za INFARKT!

Domaćin savladao crno-bele sa 80:74 na startu Top 16 Evrokupa

Partizan nije uspeo da napravi brejk na startu Top 16 faze Evrokupa. Crno-beli su poraženi u Viljnusu na gostovanju kod Ritasa 80:74 i dalje ne znaju za pobedu u Litvaniji protiv ovog rivala.

Ritas je samo za nijansu bio bolja ekipa, ali upravo je to ono što ga je i odvelo do pobede. Trener Partizana Andrea Trinkijeri može da bude zadovoljan borbenošću ekipe i činjenicom da se nije predavala ni u jednom trenutku, ali su neke nepromišljene odluke odvele crno-bele u poraz.

Pritom previše otvorenih šuteva je promašila Trinkijerijeva ekipa da bi mogla da se nada pobedi, a Partizanu sada ostaje da se spremi za duel sa Mornarom u subotu u Jadranskoj ligi, odnosno protiv Albe sledeće srede u drugom kolu Top 16.

Domaći su vodili maltene tokom cele utakmice, Partizan je konstantno jurio zaostatak i često je delovalo da je blizu da napravi preokret, ali svaki put bi se Ritas ponovo odlepio na bezbednu udaljenost.

Loša selekcija šuta, sreća za domaće u pojedinim situacijama i slabija igra u odbrani bili su glavni uzroci Partizanovog poraza na startu druge faze evropskog takmičenja.

Poslednji nalet Partizana bio je tri minuta pre kraja kada je Džok Lendejl zakucavanjem u kontranapadu približio goste na minut dva (72:70)

Crno-beli su na momente u prvoj četvrtini delovalo kao da su mamurni, jer osim zakucavanja Bondže Sija na startu meča, nisu mogli da pariraju raspoloženom domaćinu. Dominik Saton je najavio da bi ovo moglo da bude njegovo napadačko veče, što i nije baš tako čest slučaj, dok je mladi Dejvidas Sirvidis pokazao kakvim talentom raspolaže.

Zajhvaljujući takvoj postavci stvari, Ritas je vrlo brzo došao do dvocifrene prednosti (15:5) i u tom trenutku je delovalo da bi Partizan tradicionalno mogao da prođe kao bos po trnju na gostovanju u Litvaniji.

Ipak, usledile su dve trojke, Markusa Pejdža, pa Aleksa Renfroa, zategli su crno-beli i igru u odbrani i počeli su gosti da liče na ozbiljnu ekipu u nastavku.

Upravo je novom trojkom Pejdža na startu druge četvrtine Partizan poveo tek drugi put na utakmici, ali je Ritas imao odgovor u vidu Satona i Artjoma Parahovskog. Na ruku je litvanskoj ekipi išlo i to što su crno-beli vezali nekoliko grešaka u seriji kada je trebalo da ponovo dođu do neke osetnije prednosti.

Svakako je trener Andrea Trinkijeri imao šta da kaže igračima u poluvremenu s obzirom na odluke koje su donosili u završnici.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!