KAO NEKAD U ZVEZDI: Bivši košarkaš CRVENO-BELIH rešio utakmicu!

Fener opravdao ulogu favorita i na kraju se ispostavilo ubedljivo savladao ekipu iz Vitorije – 96:87

Marko Gudurić je baš napredovao kod Željka Obradovića u Fenerbahčeu. Igra konstantno dobro, a večeras je u Evroligi protiv Baskonije (96:87) pružio izuzetnu partiju, dao je najvažnije poene, ubacio ukupno 14 poena, imao četiri skoka i uz Nikola Melija (19p) svakako bio igrač utakmice. Za tri poena je šutirao 4/6.

Kada je Marko Gudurić povezao tri trojke za Fenerbahče u trećoj četvrtini i to u roku od jednog minuta (!) mnogi su pomislili da je tu gotovo. Pogotovo kada je Fener stigao do prednosti od 21 poena razlike (69:48). I još na sve to za Baskoniju nisu igrali Tornike Šengelija niti Džejson Grejndžer.

Ali, Baskonija je uspela da oživi i da se nekako, uz dosta pogođenih šuteva, vrati u potpuni egal na oko pet minuta do kraja pri rezultatu 80:79. Za to joj treba skinuti kapu.

Potom je ponovo na red došao Marko Gudurić, dao poene s linije za slobodna bacanja, dao trojku iz čoška i ponovo odbio napad Baskonije. Odveo je Fenerbahče na 92:84 i tako je domaćin imao lak posao u poslednja dva minuta.

Gudurić je svakako bio igrač odluke. Dao je najvažnije poene, baš kada je trebalo. Još jedna njegova odlična partija. Primetili smo i da je pustio bradu. Možda je i to neka talija. Ili neće da se brije sve dok igra dobro. Kakogod, napredak je očigledan.

Samo ovako treba da nastavi. Večeras je bio Obradovićev „X“ faktor. Fener čuva prvu poziciju na tabeli Evrolige, ovo mu je 15. pobeda.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!