MALI JE LUD: Dončić se poigravao sa Karijem i družinom!

Četvrti meč zaredom Dončić ide na 25+, Kari je ipak pokazao ko je i dalje gazda…

Čuda niže Nikola Jokić sa svojim Denver Nagetsima ove sezone i s pravom se nada prvom mestu u Zapadnoj konferenciji, ali čudotvorac je i Slovenac srpskog porekla Luka Dončić. Momak kome je tek 19 godina u svojoj ruki sezoni uspeo je četvrti put zaredom da ubaci 25+ poena, što je prvi put još od Stefa Karija da jednom novajliji tako nešto pođe za rukom. Te 2010. Kari je pet puta uzastopno išao na 25+.

Kao što rekosmo, Dončiću je tek 19. Šta će tek biti kada bude napunio 23 i imao četiri ili pet godina NBA iskustva? Mašti na volju…

Dalas Mevsi poraženi su od aktuelnih šampiona noćas sa 114:119, napravili su korak unazad u borbi za plej-of, ali Amerikanci su još jednom oduševljeni repertoarom sada već prve violine Teksašana. Luka je brojao do 26, na tu cifru dodao šest skokova i pet asistencija uz 50 odsto šuta za tri (5/10), uglavnom atraktivnih.

Mevsi su se vrlo dobro suprotstavili dvostrukom uzastopnom šampionu koje je u igru u prvom poluvremenu održavao tandem Kari – Durant. Njih dvojica postigli su 41 od 52 poena Voriorsa u prvom delu. U ipravo je Stef Kari preuzeo sve u svoje ruke kada je zagustilo i pretio 15. poraz u sezoni. Imao je Dalas prednost od 113:108 na 3:59 do kraja, kada je sjajni plej vezao sedam poena i okrenuo situaciju u korist Grumenja.

Da je ovo apsolutno njegovo veče potvrdio je trojkom za kraj, kojom je odveo svoj tim na 119:114 i praktično rešio utakmicu. On je inače noćas ubacio neverovatnih 11 trojki iz 19 pokušaja, a meč završio sa 48 poena. Kleja Topmsona ništa nije išlo (7/20 iz igre, 2/11 tza tri), pa je Kariju u pomoć priskočio uvek stabilni Durant – 28 koševa.

Pored Luke Dončića u domaćem sastavu, kome je ovo tek peri poraz u 21. susretu kod kuće, istakli su se još Harison Barns sa 22 poena, odnosno DeAndre Džoprdan sa 13 i 14 skokova.

Meč je uglavnom bio izjednačen. Goldent Stejt je dominirao samo u drugoj deonici koju je dobio sa 37:25, ali to mu nije pomoglo da uđe u mirnu završnicu. Drame je i te kako bilo do poslednjih sekundi…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!