MESI DOBIJA NOVOG SAIGRAČA: Stiže nekadašnji Bog veznog reda!

Za početak, kao pozajmljen fudbaler

Da, da, dobro ste pročitali, iskusni ofanzivac Sasuola se ni u jednoj varijanti nije pominjao, bar ne javno, kao želja Katalonaca, ali transfer guru Đanluika di Marcio je prvi javio, a vest potvrđena sa više strana, kako je upravo Boateng rešenje za ekipu Ernestea Valverdea. Barsa vapi za osveženjem u završnoj trećini terena, pred zahtevan period sezone, u kome će se takmičiti na tri fronta, dugo je tražila rešenja i našla ga. Boateng nije klasična „devetka“, kakvu je prvak Španije jurio od početka januara, u nameri da rastereti Luisa Suareza, a sve posle prodaje Munira El Hadadija Sevilji, međutim, niz okolnosti naterao je čelnike kluba sa Nou Kampa da baš prstom pokažu ka njemu.

Pre svega, svi igrači označeni kao želje ili nisu dostupni ili ih klubovi ne daju ili su izabrali drugu sredinu. Kšištof Pjontek je na pragu Milana, Alvaro Morata bi trebalo da zaduži opremu Atletiko Madrida, Đirona je potvrdila da neće prodati Kristijana Stuanija, povratak Karlosa Vele iz MLS lige u Primeru izgleda da se neće desiti, a Totenhem posle povrede Harija Kejna nema drugog klasičnog špica do Fernanda Ljorentea, pa mu ne da nazad u Španiju. Ni angažman Luke Jovića nije realan sad, razmisliće o njemu Barsa na leto. Zato – Kevin Prins.

Ideja Ernesta Valverda je da nekadašnji reprezentativac Gane pomogne iskustvom bilo kao centralni napadač, što je bio u većem delu karijere, bilo da dejstvuje malo povučenije. U svakom slučaju da odmeni Luisa Suareza. A dovoljno je iskusan da ne traži obavezne minute, kao na primer Morata. I zna šta znači nositi dres velikog kluba, između ostalog igrao je za Milan, Dortmund, Totenhem… Jeste mu karijera u padu, međutim, u Barsi se nadaju da bi mogli da dobiju i malo na čvrstini, kao što je bio slučaj sa Paulinjom, koji je takođe iznenađujuće došao iz Kine, pa odigrao sjajno u pohodu na duplu krunu.

Barselonin plan podrazumeva, za početak, dovođenje nekadašnjeg prvotimca Herte, Portsmuta, Šalkea, Las Palmasa i Ajntrahta na pozajmicu do kraja sezone, vrednu 2.000.000 evra. Ako zadovolji i ako klub proceni da 32-godišnji Boateng može da pomogne na duge staze aktivirala bi opciju kupovine za 8.000.000 evra.

Da je posao pred realizacijom potvrđuju informacije iz Italije da se Boateng pozdravio sa igračima Sasuola. Očekuje se da do kraja dana doputuje u Barselonu na lekarske preglede, a potom i potpis.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!