NA IVICI SUZA: Ovo je Nole REKAO nakon ulaska u ISTORIJU!

Đoković osvojio 15. Gran slem titulu u karijeri.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je rekordnu sedmu titulu na Australijan openu, ubedljivom pobedom u finalu protiv Rafaela Nadala sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:3). Na ceremoniji dodele pehara je srpski teniser emotivno govorio o prethodnih godinu dana u kojima je prošao sve, od povrede i operacije do osvojena tri Gren slema.

Srbin i Španac su 2012. godine igrali u finalu prvog Gren slema sezone i taj meč je takođe dobio Novak, ali posle velike borbe i skoro šest sati provedenih na terenu. Današnji duel nimalo nije ličio na taj od pre sedam godina, jer je Đoković rutinski slavio posle dva sata i šest minuta.

Pre svega Đoković je izrekao niz pohvala na račun Nadala, koji se kao i Novak vratio posle povrede. Srpskog tenisera je taj problem sa laktom tištio pre nego što se vratio igrama na vrhunskom nivou.

– Bio sam suočen sa povredom i morao sam na operaciju, a sad se nalazim ovde sa tri vezane Gren slem titule, ne znam kako bih to opisao. Trofej mi još više znači jer imam sa kime da uživam u njemu – istakao je Đoković koga su umalo preplavile emocije, pa se zahvalio svom timu, porodici organizatorima turnira i publici.

Novak se pohvalio i da je naučio nekoliko australijskih slengova.

– Bonza – rekao je Novak uz osmeh posle dobacivanja iz publike. To je reč koja u Australiji znači odličan ili najbolji.

Đoković je ovom pobedom poboljšao i međusobni skor sa Nadalom, pa je trenutno rezultat 28-25 u dobijenim mečevima u korist srpskog tenisera.

U ANDERLEHTU GA PRECRTALI: Dinamo Kijev ŽELI “malog od skandala“!