NA POMOLU BORBA VEKA: Habib i Mejveder u ringu!

Dagestanski MMA borac razmišlja koje bi sve skalpove vole da skine do penzije

Jedan od najpopularnijih MMA boraca današnjice, Habib Nurmagomedov obratio se javnosti nakon dužeg vremena izbijanja, te je još jednom potvrdio da neće pružiti revanš Konoru Mekgregoru, a razlozi su sasvim jasni…

„On jednostavno ne zaslužuje priliku za titulu i to zbog načina na koji je izgubio od mene. Predao se, dominirao sam u svim aspektima borbe praktično tokom celog meča. Razbio sam ga, kao što rekoh i šta će mi onda revanš?! To jednostavno nema smisla“.

Fajter iz Dagestana, koji je poreklom Avar, neprikosnoveno drži titulu UFC šampiona u lakoj kategoriji i veliko je pitanje da li iko može da mu se suprotstavi i skine ga sa trona. Sem toga, on je nakon pobede nad Makgregorom i posle opšte tuče koja je izbila postao poznato lice širom sveta, te sada može i da se ponaša kao superstar. To jest da bira protivnike i uslove. Svestan je 30-godišnji as toga, te mu se ne žuri, već, čini se polako pravi planove za odlazak u penziju sa nekoliko desetina miliona dolara više na računu.

„Nisam još siguran oko penzionisanja, ali polako razmišljam. U planovima mi nije ni Nejt Dijaz, jer je doživeo preko 10 poraza, nema ko ga nije tukao, zaboravimo na njega“, smatra Nurmagomedov koji još iz UFC oktagona nije izašao spuštene glave, „Pričao sam sa ocem oko penzionisanja, ništa to nije uklesano u kamenu, ali mogu navesti tri imena koja me interesuju i sa kojima bih mogao da završim priču. Od MMA boraca to su Žorž Sen Pjer i Toni Ferguson, a voleo bih i da ukrstim rukavice sa Flojdom Mejvederom juniorom. Sen Pjer je legenda, malo je jači i krupniji od mene, tako da bi on morao da prilagodi težinu. Ne znam koji su mu planovi, ali ga veoma poštujem, a i bio bi to dobar meč za nas, navijače, ali i zaradu, popularnost našeg sporta. Sen Pjer je jedan od najboljih atleta u UFC-u i zaista fantastičan čovek“

Svakako najviše para Nuramgomedov bi mogao da zaradi ako natera Mejvedera mlađeg da ponovo navuče rukavice i uđe u ring, kao što je to učinio protiv Konora Makgregora.
„On je mator! Bilo bi mi veoma teško da se borim sa mladim lavovima boksa, kao što su Golovin ili Kanelo, jer su ti momci veoma opasni. Mejveder ima 41 ili 42 godine, a mnogo ljudi ne shvata kako godine utiču na sportistu, posebno borca. Pored toga je i sitan, verujem da nema šanse protiv mene, ali videćemo“, zaključio je Dagestanac.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!