NAJNOVIJA VEST: Još jedan odlazak sa „Marakane“!

Odličan posao mogla bi da napravi Crvena zvezda u danima pred nama jer bi jednim potezom prebrinula dve velike brige.

U trenutku kada je Vladan Milojević dao svojim izabranicima slobodne dane nakon bazičnog dela priprema na Kipru, klupsko rukovodstvo FK Crvena zvezda radi punom parom na realizaciji novih transfera.

Fokus je stavljen na rasterećivanje igračkog kadra i zbog toga u danima pred nama treba očekivati jedan ili dva transfera.

Levi bek Milan Rodić razmatra ponude koje ima na stolu i očekuje se da crveno-beli zarade na reprezentativcu Srbije, a u zvezdaškim krugovima kruže priče da se Rodić nalazi između Španije i Nemačke.

Još važniji posao za Zvezdu bi predstavljala realizacija transfera Brazilca Džonatana Kafua (27) koji nije uspeo da opravda epitet kapitalnog pojačanja.

Krilni fudbaler stigao je na „Marakanu“ iz Bordoa u sklopu jednogodišnje pozajmice sa pravom otkupa, a Zvezda se za njegove usluge dobrano isprsila i sada je u problemu.

Šampion Srbije želi da uštedi 350.000 evra, koliko Kafuu sleduje ukoliko odradi i drugi deo sezone na stadionu „Rajko Mitić“. Dobra vest je da se pojavilo interesovanje klubova koji imaju finansijski kapacitet da iznesu zahteve Brazilca, jer Kafu nije spreman da se odriče garantovane zarade.

U igri su trenutno kazahstanski šampion Astana i neki od bogatih klubova iz Saudijske Arabije, prenosi „Žurnal“.

Kod Kazahstanaca je na snazi pauza između dva šampionata, tako da bi Astana Kafua angažovala kao pojačanje za prvi deo nove sezone. Ukoliko bi se Brazilac pokazao u boljem svetlu onda ni otkup ugovora ne bi predstavljao problem, jer klub Antonija Rukavine i Nenada Erića na leto čeka učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Za Crvenu zvezdu ovo bi bila „win-win“ situacija. Osim što bi se rešili finansijskog balasta koji sa sobom nosi Kafuov angažman, crveno-beli bi oslobodili mesto stranca za Erika Jirku koji se ove zime priključio ekipi i bori se za mesto u prvom timu.

Džonatan Kafu je od dolaska u Crvenu zvezdu odigrao devet utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!