NAJNOVIJE INFORMACIJE: Zvezda KOD UEFE!

Jučerašnje najave se obistinile.

Preneli smo juče, francusko tužilaštvo intenzivira istragu u vezi sa sumnjama u regularnost utakmice Lige šampiona odigrane jesenas između PSŽ-a i Crvene zvezde (6:1), što je i Zvezdi u interesu kako bi se što pre otklonile bilo kakve sumnje u njenu umešanost u aferu.

S tim u vezi, juče su u Parizu saslušani sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela i poslovni direktor Stefan Pantović, a informacije na tu temu danas donosi i francuski “L’Ekip“, koji je prvi i lansirao sumnje u regularnost ovog meča i podigao veliku prašinu tokom jeseni.

“Crvena zvezda je dobila ono što je tražila nedeljama. Dvojica predstavnika srpskog kluba, Stefan Pantović i Mitar Mrkela saslušani su u utorak kao svedoci u istrazi o utakmici protiv PSŽ-a, koju je njihov tim izgubio sa 6:1, 3. oktobra u Ligi šampiona.

Informaciju objavljenu u srpskim medijima u utoraj ujutru, ‘L’Ekipu’ je potvrdio Antoan Ve, jedan od francuskih advokata Crvene zvezde.

Nakon što je u medijima iznela tvrdnje o svojoj nevinosti i podnela pritužbu zbog klevete kako bi identifikovala doušnika koji stoji iza ovog slučaja, Crvena zvezda je dobila priliku da predstavi svoju odbranu francuskim istražiteljima“, navodi se u tekstu “L’Ekipa.

Ugledni francuski list dalje podseća na svoja saznanja od 12. oktobra, da je “doušnik kog je UEFA smatrala verodostojnim“, navodno ustvrdio da je “viši funkcioner srpskog kluba, sa saučesnicima, želeo da uloži nekoliko miliona evra u ubedljiv poraz svog tima“. Ali, ističe se da je tokom istrage bilo mnogo muke da se pronađu materijalni dokazi.

Optužbe su, osim čelnika Zvezde, odbacili i predstavnici PSŽ-a, za koje se sumnjalo da su takođe umešani u celu priču.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!