NAVIJAČI ŠOKIRANI: Novi trener crveno-belih menja sve!

Od sezone 2015/2016 samo su Čelsi i Šruzberi sačuvali mrežu po čak 10 puta

U gotovo preslikanom raspoloženju fudbaleri Stouka i Šruzberija ući će u reprizu trećeg kola FA kupa, posle 1:1 na Grinhausu, s tim da su Potersi imali nešto duži fitilj kada je u pitanju smena trenera. Stouk je otpustio Gerija Roueta tokom prošle nedelje i postavio Nejtana Džonsa, dok se Šruzberi sredinom novembra rastao sa Džonom Eskijem, a početkom decembra imenovao Sema Riketsa.

I jedni i drugi su serije dobrih rezultata prekinuli nizom loših, pa će na putu do 1/16 finala najstarijeg takmičenja na svetu pokušati da se iščupaju u krize. Stouk je često delio plen sa rivalima, zbog čega je trenutno na očajnoj 15. poziciji u Čempionšipu. Podsetimo, bio je jedan od glavnih kandidata za mesto u Premijer ligi. U poslednje vreme je i „zaboravio“ da pobeđuje, o čemu svedoči sledeći podatak: posle 10 utakmica bez poraza (četiri pobede i šest remija; sve u Čempionšipu) upisao je pet bez pobede (tri poraza i dva remija), pa je jasno da Džonsa čeka izuzetno težak zadatak da ekipi vrati pobednički mentalitet.

S druge strane, Šruzberi je odličnu formu (na sedam utakmica u svim takmičenjima ostvario šest pobeda i poraz) zamenio bledim partijama (na pet mečeva, računajući i remi sa Stoukom, tri poraza i dva remija).

U najavi susreta Nejtan Džons otkrio je da će promešati karte protiv trećeligaša, ali ne i da će se predati. Naprotiv…

Za kraj jedan statistički zanimljiv podatak vezan za Šruzberi… Naime, od sezone 2015/2016 samo je Čelsi na istom broju utakmica FA kupa sačuvao mrežu – čak 10!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!