NE MOGU DA SE ODLUČE: Barsa kupuje napadača!

Još nisu sigurni ko će biti naslednik Suareza, ali možda će neke stvari morati da ubrzaju, već ove zime…

Barselona je završila dva letnja transfera, u pitanju su Rabio i Todibo koji će kao slobodni igrači stići na „Kamp Nou“, ali moglo bi se desiti da klub krene u kupovinu napadača ove zime.

Naime, ako Sevilja odvede šest meseci pre isteka ugovora Munira, onda Katalonci moraju da reaguju i da kupe napadača. To neće biti mlađi igrač već neko ko bi predstavljao alternativu za Suareza i bio džoker.

Prvo ime je Fernando Ljorente, Totenhem bi ga prodao za pet miliona evra, Bask ima dve mogućnosti, da se vrati u svoj Bilbao ili da dođe u Barselonu gde bi imao mogućnost da osvaja trofeje.

Ova druga varijanta je izvesnija, jer u Bilbaou navijači ne žele „Kralja lavova“ zbog okolnosti pod kojima je napustio klub 2012. i kao slobodan igrač otišao u Juventus.

Druga mogućnost je Kevin Gameiro, ali teško da će mu Valensija dati dozvolu, uz to verovatno bi tražili previše novca. Ni u Barsi nisu zagrejani, nije u formi.

Morata bi mogao eventualno na pozajmicu sa pravom otkupa, ali čitava priča je komplikovana, Čelsi bi tražio nešto u zamenu, čini se da ne postoji prostor za dogovor.

Pjontek je senzacija u Seriji A, ako bi Barselona uložila 40 miliona evra u Poljaka to bi značilo kupovinu koja je predviđena za leto, a Blaugrana još nije sigurna da je ovaj napadač materijal za njih.

I na kraju Timo Verner. U njega bi uložili novac, hoće ga i Real, no, Lajpcig ne želi da ga pusti ove zime, iako nemački reprezentativac svim silama hoće da napusti klub.

Ima ugovor do 2020. ući će u poslednju godinu narednog leta, a Nemci traže 50 miliona evra što je previše, ako mu do kraja ugovora ostane 12 meseci. Ali Red Bul ima novac i neće odustati.

U Barsi razmišljaju, ali čini se da je Ljorente ako pristane, kupovina po meri, mali rizik, mali novac, iskusan igrač koji pristaje da sedi na klupi…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!