NEMA SREĆE: Zvezda PROKOCKALA dalju RUNDU!?

Sjajna košarkaška predstava u hali „Aleksandar Nikolić“. Crvena zvezda se više puta vraćala iz nokdauna ali na kraju nije uspela da savlada sjajnu ekipu Valensije.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s doživeli su treći vezani poraz u Top 16 fazi Evrokupa i tako došli na rub eliminacije. Dosta toga zavisi od ishoda večerašnjeg meča u Limožu, ali i od ishoda mečeva u 5. kolu.

Valensija je slavila rezultatom 82:81 (21:17, 21:27, 22:14, 18:23) i tako obezbedila plasman u četvrtfinale dva kola pre kraja.

Nije večerašnji meč u hali „Aleksandar Nikolić“ počeo kako su priželjkivali igrači i navijači Crvene zvezde mt:s.

Valensija je sa dve vezane trojke Bojana Dubljevića otvorila meč, a domaći dosta dugo nisu uspeli da nađu rešenje za „pik en’ rol“ igru španskog tima.

Tek u završnici prvog kvartala domaći počinju da se bude. Trojkama Stratosa Perperoglua i Filipa Čovića Zvezda hvata priključak i na prvu pauzu odlazi sa „samo“ četiri poena zaostatka.

Pomenuta dvojica uz podršku Majkla Odža nastavila su da nose Zvezdu u drugom kvartalu, a sa prvom trojkom Bilija Berona stiglo je i prvo vođstvo (23:21).

Mogla je Crvena zvezda da ode na veliki odmor sa nešto većom prednošću, ali je poslednji minut odigran sa jako slabom koncentracijom. Izgubljena lopta i loša odbrana poslednjeg napada koštali su crveno-bele pa je Valensija smanjila minus na prihvatljiva dva poena (44:42).

Nedostajali su u prvom poluvremenu Zvezdi poeni Bilija Berona i Džoa Reglenda, ali je zato Stratos Perperoglu sa 18 poena (5/7 za dva i 2/2 za tri) sve to kompenzovao i vratio Zvezdu u život.

U trećem kvartalu dogodilo se novo „pomračenje“ kod igrača Milana Tomića. Valensija je serijom 18:2 poništila sve dobro što su crveno-beli uradili u prvom poluvremenu i stekla 12 poena prednosti (60:48).

Od tog momenta Zvezda kreće svim silama na protivnika i do odlaska na poslednju pauzu između četvrtina uspeva da prepolovi pomenuti zaostatak.

Tomićeva ideja sa Dušanom Ristićem u timu počela je da daje rezultate i upravo je ovaj igrač na šest minuta pre kraja doneo izjednačenje crveno-belima (71:71).

Odgovor gostujućeg tima stigao je preko Antoana Dioa i Vila Tomasa, ali je i Zvezda imala svoje adute u večeras fenomenalnim Stratosu Perperogluu i Filipu Čoviću. Trojka Grka i 2+1 Filipa Čovića doneli su domaćinu novo vođstvo (79:77) na dva i po minuta pre kraja utakmice.

Završnica je donela vrhunac drame, crveno-beli su preko Džoa Reglenda poveli sa 81:80, ali je Valensija preko Van Rosoma uzvratila i ostavila domaćima tri sekunde za poslednji pokušaj koji nije dao rezultata.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde mt:s bio je fantastični Stratos Perperoglu sa 26 poena (7/11 za dva, 3/7 za tri), a sjajnu rolu imao je i Filip Čović koji je meč završio sa 13 poena (2/3 za dva, 2/4 za tri), 2 skoka i 3 asistencije.

U ekipi Valensije blistao je Bojan Dubljević sa 24 poena (6/10 za dva, 4/6 za tri), 8 skokova i 5 asistencija, a dvocifren je bio i Vil Tomas sa 11 poena i 6 skokova.

Narednu utakmicu u Evrokupu košarkaši Crvene zvezde mt:s igraju sledeće nedelje protiv Limoža u Francuskoj. Unikaha će ugostiti Valensiju.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!