NEVEROVATNO: Spreman je da UNIŠTI karijeru da bi igrao u Bajernu!?

Čelsijev tinejdžer, tvrdi Dejli mejl, mogao bi da posegne za radikalnim merama i žrtvuje godinu i po dana karijere…

Zvaničnu ponudu od matičnog kluba Čelsija nije video, niti želi da je razmatra. Svi dosadašnji pokušaji čelnika Plavaca da ubede supertalentovanog Kaluma Hadsona Odoija (18) da produži ugovor i ostane na Stamfordf briždu – propali su. Dejli mejl pod vinjetom ekskluzivno danas donosi priču da je mladi krilni napadač toliko čvrst u svom stavu da je čak spreman da sačeka punih godinu dana kako bi u januaru naredne godine neometano, kao slobodan igrač, potpisao predugovor sa Bajernom iz Minhena i onda se šest meseci kasnije preselio u Nemačku.

Uprevodu, Hadson Odoi je završio sa Čelsijem i sačekaće ako bude bilo potrebno punih godinu i po dana samo da obuče dres bavarskog giganta.

Dejli mejl navodi da Plavci konstantno odbijaju ponudu Bajerna tešku 35.000.000 funti, jer se nadaju da će se momak poreklom iz Gane predomisliti, ali prema poslednjim vestima s Ostrva od toga očito nema ništa. Hadson Odoi nema nameru da štrajkuje ili da odbija da igra, ali zahtevaće da klub poštuje njegovu želju tako što će podneti zvaničanu molbu za transfer.

Čelsi i dalje ima vremena da se predomisli i uzme ponuđeo. Cifra koju su Bavarci spremili nije mala za jednog nedokazanog 18-godišnjaka, daleko od toga, ali jasno da će već narednog leta biti daleko manja. Pa ako ga ne prodaju ni tada, Plavci će ostati kratkih rukava. U januaru 2020. Hadson Odoi biće slobodan da potpiše predugovor sa Bajernom i Čelsiju će pripasti svega 500.000 funti na ime FIFA kompenzacije.

Kalum Hadson Odoi nije zadovoljan statusom kod Mauricija Sarija. U Premijer ligi ove sezone odigrao je samo 51 minut, a nije bio standardan ni u Ligi Evrope. Mnogo više igrao je za rezervni tim. Posle prvih napada Bajerna i otvorenog stava da želi da ode, Sari mu čak nije ukazao šansu ni u Liga kupu, što je dodatno narušilo njihove odnose i sasvim sigurno doprinelo ovakovoj odluci omladinskog reprezentativca Engleske.

I dok se Odoi „kiseli“ na klupi ili tribinama, pred očima mu je primer njegovog ispisnika Džejdona Sanča koji hara u dresu Borusije iz Dortmunda. Upravo je Sančo pre nekoliko dana javno pozvao svog vršnjaka da dođe u Bundesligu jer će brže i bolje napredovati i što je najvažnije – dobiti šansu da igra seniorski fudbal.

Čini se da Hadson Odoi više nema nikakvih dilema. Spreman je i na žrtvu. Ne malu. Ipak se radi o godinu i po dana karijere…

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!