NEVEROVATNO: Traži ga ceo svet a jeftiniji je od Kafu-a, Bena, Sume, Marina…

Svi koji veruju da tamo negde teče med i mleko kada je fudbal u pitanju trebalo bi ovo da pročitaju…

Čekamo dogovor.

Milan i Đenova pokušavaju da našu formulu, najbolji strelac Serije A Pjontek je želja „Rosonera“.

Računica Leonarda i Maldinija je jasna, uz novac koji će sačuvati od Iguainove plate i dela pozajmice koji bi mogli da plate Juventusu, obeštetiće Đenovu do kraja sezone, a onda otkupiti ugovor Poljaka.

Po toj formuli Milan bi se obavezao da ostatak od 40 miliona evra plati na leto, Đenovljane zanima obavezni otkup, ostalo je da Eliot da zeleno svetlo.

Pjontek se dogovorio, a kada su otkrivena njegova primanja mnogi su prsnuli u smeh.

Poljak jeste rešetao mreže u domovini u ligi koja je objektivno mnogo jača od naše Superlige, ali je stigao u Đenovu za platu od 400 000 evra godišnje.

Đenova ga je platila sa bonusima manje od pet miliona, zaista je zlatna koka, ali da pogledamo njegovu platu u odnosu na igrače u Srbiji.

Prema informacijama koje imamo, najviše u našem takmičenju zarađuju Bambi Tošić, 800 000 po sezoni i Marin nekih 100 000 manje. Kafu kako se priča zarađuje oko 700 000, Suma je plaćen veliki novac, a ugovor mu je pola miliona, može se reći najveći Partizanov promašaj u istoriji. Boaći je na 750 000, pa je jasno da Pjontek zarađuje siću.

Ali, ako danas bude prešao u Milan potpisaće petogodišnji ugovor, oko 1.8 miliona neto po godini, pa će konačno zaraditi veći novac. To je početak, Real je bio zainteresovan za leto, ali Poljak hoće u veliki klub odmah i da naplati 14 golova ove sezone.

Kada se kaže Serija A, obično se misli na velike klubove i ugovore, ali van onih najvećih, retko koji igrač, uključujući i naše koji nastupaju na Apeninima za manje klubove, imaju veću platu od 400 000 evra po sezoni.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!