NEVIĐENO: PRVAK Francuske se TUČE sa POLICIJOM!

Neverovatnu hrabrost i bunt pokazao je ovaj gospodin, koji je u prvi mah bio neprepoznatljiv

Na jednom od poslednjih okupljanja demonstranata u Francuskoj, tokom demonstracija popularnih „žutih prsluka“ zabeležen je zanimljiv video snimak.

Prvo se vide pripadnici organa javnog reda i mira koji pokušavaju suzavcima da rasteraju masu, da bi zatim jedan čovek pao/skočio preko ograde baš u sam epicentar borbe.

 

Veoma brzo je zauzeo gard i bio spreman da se obračuna sa policajcima koji su bili na samo nekoliko centimetara ispred njega. Noge u stavu, ruke u gardu i napad na kordon policije. Imao je rukavice, kapu i kaput pa nije bio lako prepoznatljiv, tačnije, niko nije imao pojma o kome se radi.

Nekoliko dana pošto je snimak objavljen, saznalo se za pravo ime ovog čoveka. Kristof Detinže je čovek koji je imao dovoljno hrabrosti da goloruk napadne policajce pod punom opremom. Doduše, oni mu nisu baš uzvraćali.

 

Tokom demonstracija je Detinže demonstrirao perfektnu boksersu tehniku, a to uopšte nije čudno. Meridian Sport piše da, pošto su se novinari ovog portala malo raspitali o ovom čoveku, saznali su da je u pitanju bivši prvak Francuske u boksu. Od tada je prošlo desetak godina, ali tehniku nije zaboravio.

Čini se da su i ovi potezi kada namešta kapu ili rukavice samo deo taktike. Ostali su neki refleksi iz bokserskih dana pa Detinger nesvesno namešta gard ili se priprema da dobije udarac sa druge strane. Iako policajci nisu uspeli da ga ugroze, on je “meč“ odradio po pravilu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!