ODAVNO SU GA ŽELELI: Stranac stigao u Zvezdu!

Odavno su ga želeli.

Dugo je Crvena zvezda pokušavala da na Marakanu dovede mladog slovačkog reprezentativca Erika Jirku. Doskorašnji fudbaler Spartaka iz Trnave stigao je u Beograd, prošao je lekarske preglede u Ljutice Bogdana i narednih dana biće predstavljen na najvećem srpskom stadionu.

Već na sutrašnjoj prozivci Vlada Milojevića, ofanzivni vezista će se naći u stroju i započeti pripreme sa novim saigračima. U društvu menadžera i nekadašnjeg igrača Zvezde Ivana Dudića, obišao je Beograd i upoznao srpsku prestonicu.

– Kad sam letos potpisao ugovor ekspresno sam se vratio kući zbog obaveza u reprezentaciji tako da nisam mnogo video grad, koji je velelepan. Dolazim u veliki klub i u to sam se uverio kada smo igrali. Tada u dresu Spartaka nisam ni sanjao da će doći do selidbe, a spreman sam da opravdam očekivanja – rekao je Jirka za „Hotsport“.

Dolazak na Marakanu, Jirka je ocenio kao ogroman napredak u karijeri.

– Nisam se dvoumio ni pored drugih poziva iz Evrope. Video sam koliko ovde navijači vole klub, a učešće u Ligi šampiona bio je ogroman uspeh. Nadam se da ćemo zajedno ispuniti ciljeve u narednom periodu – istakao je Erik Jirka, prvo internacionalno pojačanje srpskog šampiona u Novoj godini.

Tokom igranja za Spartak iz Trnave, Jirka je u prvom delu sezone upisao 30 utakmica u slovačkom prvenstvu, nacionalnom Kupu i na evropskoj sceni, dok je bio aktivan i u mladoj reprezentaciji Slovačke.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!