ODLAZI RIKARDO GOMEŠ: Igraće Ligu Evrope!

Belgijancima izmiče špic Benfike, pa su se okrenuli Beogradu i najboljem fudberu crno-belih

Dobar glas se daleko čuje, pa tako i igre napadača Partizana Rikarda Gomeša u jesenjem delu sezone očito nisu prošle nezapaženo ni na Dalekom istoku, niti u zapadnoj Evropi, gde se ime igrača sa Zelenortskih ostrva vezuje za neke od velikana evropskog fudbala.

Konkretno, Anderleht je u potrazi za gogeterom, u smiraju zimske pijace, označio i najboljeg strelca crno-belih kao jednu od potencijalnih meta i to drugu na listi, ukoliko im se izjalovi posao na kome rade već duže vreme.

A, belgijski velikan nastoji da angažuje napadača Benfike, Fakunda Fereiru i pregovori u vezi sa tim traju već duže vreme. Ipak, cena Argentinca nije beznačajna, jer klub iz Lisabona potražuje preveliko obeštećenje, pošto je fudbaler zaštićen “izlaznom klauzulom” višemilionske vrednosti, kao i ugovorom do 2022. godine.

Pride, Fereiru žele i neki italijanski i španski klubovi, ali problem takođe predstavlja i njegova ogromna plata, koja iznosi 2,2 miliona evra neto godišnje, što čak i belgijskom klubu predtsavlja problem.

Otuda Belgijanci spekulišu da od tog transfera nema ništa, ističući da će velikan iz Brisela u poslednjim satima prelaznog roka krenuti na “plan B” – Rikarda Gomeša iz Partizana ili, pak, “plan C” Nikolaja Komličenka, fudbalera Mlade Boleslav, koji je na pčozajmici u Krasnodaru.

Rikardo je apostrofiran kao fudbalr koji je eksplodirao u minulih godinu i po dana, kao najbolji strelac i fudbaler portgalske druge lige, te jedan od najboljih igrača Partizana i Superlige Srbije, gde je stigao minulog leta.