ODLIČNE VESTI: Rusi GRADE u Srbiji!

Dogovor postigli generalni direktor BSR Kremljev i predsednik BSS Borovčanin, uz podršku predsednika Srbije Vučića, prilikom posete ruskog predsednika Putina.

Bokserski savez Rusije izgradiće najsavremeniji trenažni centar srpskim bokserima, sa salom za treninge, opremom, sportskom medicinom i pratećim prostorijama za funkcionisanje svih nivoa selekcija. Dogovor oko izgradnje boks centra u Srbiji postigli su generalni direktor Bokserskog saveza Rusije Umar Kremljev i prvi čovek Boksersog saveza Srbije Nenad Borovčanin, uz podršku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Beogradu.

– Biće to velika stvar za srpski boks, za treninge svih nacionalnih selekcija, edukaciju trenera, razvojne programe za mlade talentovane boksere i bokserke i sve što je neophodno za postizanje vrhunskog rezultata i razvijanja sistema bokserskog sporta u našoj zemlji. Biće izgrađen po ugledu na ruski bokserski centar u kome se kale i stvaraju njihovi šampioni, koji su jedni od vodećih u svetu, tako da već imamo projekat – rekao je Borovčanin.

Prema njegovim rečima, zadatak srpske strane je da pronađe lokaciju, dok je investicija poklon Bokserskog saveza Rusije kojim predsedava Aleksej Rubežnjoj, šef bezbednosti ruskog predsednika Putina.

– Do tada, naša reprezentacija moći će besplatno da trenira u Rusiji za svaki turnir, s obzirom da je čuvena bokserska sala na Košutnjaku ugašena nakon 40 godina. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što čini za srpski boks, jer je od svih sportova u Srbiji boks na neki način “siroče“ koje je on usvojio, i sve dok je tako moći ćemo da funkcionišemo i podižemo boks. Verujemo da će konačno boks biti vraćen na redovno finansiranje ministarstva i Olimpijskog komiteta – dodao je Borovčanin.

Funkcioner BS Rusije Umar Kremljev naglasio je da pravoslavna srpska braća zaslužuje podršku u svakom smislu.

Veliki doček predsedniku Putinu od strane vašeg predsednika Vučića i srpskog naroda je za nezaborav. Mi zajedno moramo pratiti i pomagati rad naših predsednika, kroz sport produbljivati i jačati veze dva bratska naroda. Trenažni centar boksa biće poklon našeg Saveza bokserima bratske Srbije – zaključio je Kremljev.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!