OTVORIO DUŠU: Želim SAMO u Zvezdu!

Postavio je jasne ciljeve.

Sa Slovenijom je protiv Srbije u finalu Evropskog prvenstva 2017. osvojio titulu šampiona, a godinu dana kasnije je upravo u Srbiju došao da nastavi da gradi karijeru. Matic Rebec stigao je u FMP sa statusom ozbiljnog pojačanja i za sada je to opravdao svojim igrama, iako Panteri kao mlada ekipa imaju i mnogo oscilacija. Rebec je karijeru počeo u Heliosu, da bi zatim igrao za Rogašku i Krku, a usledio je i odlazak u Jenisej. Međutim, nije se dugo zadržao u Rusiji, vratio sde u Sloveniju u redove Primorske pre nego što je stigao u Železnik.

Njegov dolazak u FMP bio je prilično neočekivan, a u razgovoru za “Hotsport“ Rebec je otkrio kako je došlo do toga, kao i da je njegov cilj da preko FMP-a stigne do Crvene zvezde.

– Imao sam neke opcije, možda sam čekao nešto još, ali na kraju je ispao FMP. Sigurno da je ABA liga dobro praćena, a i uz to postoji moja želja da idem u Zvezdu, tako da je to cela priča i zato sam se odlučio da ovde dođem. Veliki faktor je bio i trener Vlada Jovanović koji me je nazvao, kao i Čović i objasnio kakva je situacija u klubu. Znao sam ga od pre, čuo sam kakav je trener i kakav ima odnos sa igračima i to je bio presudni faktor zbog kog sam došao u FMP – rekao je Rebec koji ne krije da želi igranje Evrolige sa Zvezdom. – Sigurno je da mi je cilj da odem u Crvenu zvezdu, i da je to velika želja. Sa druge strane ne opterećujem se time. Ako ne odem na kraju sezone u Zvezdu, mislim da se posle ABA lige otvara mnogo drugih prilika. Ne opterećujem se time. Videćemo na kraju sezone kako stvari stoje i šta je i kako.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!