OVO SVE MENJA: Sale POGODIO tačno u CENTAR!

Selektor veruje u svoje igrače.

Svetsko prvenstvo u košarci će se ove godine igrati u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, a selektor Srbije Aleksandar Đorđević veruje da naša reprezentacija može da osvoji zlatnu medalju.

Selektor Orlova zna kako se postižu rezultati.

– Formula osvajanja medalja je baš u samom kontinuitetu rada, organizacije i praćenja vizije grupe ljudi. Sistem koji funkcioniše, proces, analiza realnosti i velika vera u same sebe, te samopouzdanje izgrađeno faktima, elementi su na osnovu kojih selekcija Srbije ostvaruje odlične rezultate na najvećim međunarodnim takmičenjima – rekao je Đorđević.

Od kad je došao na selektorsku funkciju Đorđević je osvojio tri srebrne medalje na četiri velika takmičenja. Po jednu na Olimpijskim igrama, Evropskom i Svetskom prvenstvu.

– Od početka mog rada sa reprezentacijom Srbije govorim da je naša dužnost da idemo na medalju. Tako je i sada, mada će konkurencija na SP-u u Kini biti izuzetno snažna. Na četiri velika takmičenja, na kojima sam obavljao selektorsku funkciju osvojili smo tri srebra i četvrto mesto na Evrobasketu 2015, pa s razlogom mogu biti optimista – istakao je Sale Nacionale za Al Džaziru.

Očekuje se da će reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država u Kinu doći u izuzetno jakom sastavu, ali to nije razlog za pesimizam kod selektora Orlova.

– Mislim da može neko da ih pobedi, doći će taj dan sigurno. Moje obraćanje našim reprezentativcima je bilo ovako: „Neko će pobediti Amerikance. Zašto to ne bi bila Srbija?“. Sve je rečeno vrlo jasno gde moja razmišljanja idu – poručio je Đorđević.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!