PAO U DRUGI PLAN: Ronaldo VIŠE nije GLAVNA faca u Italiji!

Usput preskočio i Boba Vijerija na večnoj listi

Skoro cela Italija je to priželjkivala danima, a danas su želje ljubitelja fudbala uslišene – Frabio Kvaljarela je dao gol na 11. uzastopnoj utakmici u Seriji A.

I tako izjednačio rekord Gabrijela Batistute iz 1994. Tada je Batigol neprekidno rešetao mreže u dresu Fiorentine u prvih 11 mečeva sezone. Kvaljarela je to uspeo igrajući za Sampdoriju pošto je danas dva puta bio precizan sa bele tačke u pobedi nad Udienezom – 4:0. Baš protiv kluba u koji je pre 12 godina žrebom otišao iz Sampdorije.

Kvaljarelin podvig još više dobija na značaju ako se zna da je do Batistutinog rekorda stigao igrajući za Sampdoriju, a ne za Juventus, Milan, Inter, Napoli ili neki jači tim. I to u 36-oj godini! Kada mnogi igrači kače kopačke o klin, on igra fudbal života.

Kvaljarelina serija je počela 28. oktobra protiv Milana. A onda su se nizali golovi protiv Torina, Đenove, Bolonje (dva), Lacija, Parme, Empolija, Kjeva, Juventusa, Fiorentine (dva) i danas Udinezea (dva). Dakle, 14 golova golova na poslednjih 11 mečeva. Od kojih su neki bili remek dela.

Ukupno je dao 17 pogodaka ove sezone i prvi je strelac lige, sa tri pogotka više od Kristijana Ronalda i Duvana Zapate. I ne samo to, već je Kvaljarela na listi najboljih strelaca Serije A svih vremena prestigao legendarnog Kristijana Vijerija na 28. mestu. Bobo je dao 142, a Kvaljarela 143 prvenstvena gola u Italiji. Sledeći na meti mu je Juventusova legenda Omar Sivori sa 147 pogodaka. Niko od aktivnih igrača u Seriji A nije dao više golova od Kvaljarele…

Kada je Valon Behrami u 32. minutu srušio Gregou Defrela u kaznenom prostoru Udinezea, stadion Luiđi Feraris u Đenovi je počeo da treperi i vibrira. Nije bilo sumnje ko će preuzeti odgovornost sa kreča. Udarac precizan kao strela u sam ugao Udinezeovog gola za prolom ovacija na tribinama.

Na početku drugog poluvremena – novi penal za Sampdoriju. Opoku je igrao rukom. I opet je lopti na 11 metara prišao Fabio Kvaljrela. Ovoga puta strela pod prečku za pobedu koju su kasnije ubedljivijom učinili Lineti i povratnik Gabijadini na asistenciju Kvaljarele.

U sledećem kolu Sampdorija gostuju Napoliju. U Kvaljarelinom rodnom gradu… Za apsolutni rekord Serije A. Italija treperi…

ITALIJA 1 – 21. KOLO:

Subota

Sasuolo – Kaljari 3:0 (2:0)
/Lokateli 9, Babakar 45+4pen, Matri 87/

Sampdorija – Udineze 4:0 (1:0)
/Kvaljarela 33 penal, 56 penal, Lineti 68. Gabijadini 78/