PAOK VERUJE SRBIMA: Umesto Prijovića stiže Srbin!

Srbin umesto Srbina

Fudbalski zemljotres zbog transfera Aleksandra Prijovića se polako smiruje, ali još nije dobio konačan epilog.

Srbin je juče dočekan kao najskuplje pojačanje u istoriji Al Itihada, a u Solunu je ostavio slomljena srca. Prihvatio je astronomski ugovor u Saudijskoj Arabiji i borbu za opstanak sa Al Itihadom, umesto borbe za titulu u Grčkoj. PAOK je sada prinuđen da usred sezone traži zamenu za najboljeg igrača i strelca. Doduše, 9.000.000 evra koje su dobili za obeštećenje (milion ide Legiji) će im olakšati potragu.

Pominju se brojna imena koja bi mogla da naslede Prijovića, a jedno od njih je i Nemanja Nikolić. Srbin iz Sente koji je nastupao za mađarsku reprezentaciju, trenutno igra za Čikago u američkoj MLS ligi, a mogao bi da nasledi nekadašnjeg saigrača iz Legije.

Tu vest je objavio poljski novinar Pjotr Kožminski koji je ekskluzivno i najavio odlazak Prijovića u Al itihad i detalje tog transfera i ugovora koji je Srbin dobio na Bliskom istoku.

Nikolić i Prijović su nekada činili sjajan tandem u dresu Legije sa kojom su osvajali trofeje u Poljskoj i igrali u Ligi šampiona. Igrali su godinu i po dana zajedno, a onda su u istom prelaznom roku napustili Varšavu. Nikolić se odlučio za Ameriku, Prijović za Grčku. I obojica su nastavili da rešetaju mreže.

Očigledno da je to Nikoliću bila dovoljna preporuka da ga PAOK stavi u krug kandidata da nasledi nekadašnjeg saigrača. Bivši reprezentativac Mađarske trenutno u Čikagu zarađuje 1.700.000 dolara po sezoni što je slična visina ugovora koju je Prijović imao u Solunu.

Do sada su se švedski napadač Markus Berg i Rumun Klaudiu Kešeru najčešće pominjali kao naslednici Prijovića, a videćemo da li će i Nikolić ostati samo kandidat.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!