PARIZ OTIMA: Borusija dala zeleno svetlo, čeka se PSŽ!

Cena odgovara Parižanima, sad samo finalizacija…

Borusija je, izgleda, rekla – DA! I otvorila vrata Julijanu Vajglu… Ako je verovati Parizijenu Tomas Tuhel dobiće dugo željeno pojačanje u veznom redu.

Kao što je poznato Adrijen Rabio nije više u planovima nemačkog stručnjaka, čak nije ni putovao na poslednje mini pripreme sa ostatkom tima i sva je prilika da će žrtvovati poslednjih šest meseci ugovora kako bi na leto bez obeštećenja izabrao neku od brojnih ponuda koje su mu na stolu. Poslednjih dana dosta se govorilo o PSŽ-ovom pojačanju na mestu zadnjeg veznog. Ekip je tvrdio kako su Parižani ponovo unajmilki Pinija Zahavija (doveo Nejmara) da pokuša da im obezbedi Idrisu Geja iz Evertona, ali sve vreme je jasno da je prvi pik Tomasa Tuhela – bar dok ne dođe do realizacije transfera Frenkija de Jonga iz Ajaksa na leto – zemljak Julijan Vajgl.

Ono što je vrlo važno u celoj priči jeste činjenica da Borusija želi da se reši Vajgla, kog Lusijen Favr ne vidi u svojim planovima, pa je tako cena poprilično pristupačna. Naravno, na to je uticala i ozbiljna stagnacija ovog 23-godišnjaka, koji oid odlaska Tuhela iz Dortmunda ne kuburi samo s minutažom, već i sa povredama.

Parizijen navodi da su Vacke i kompanija saopštili Vajglovim zastupnicima da su spremni za pregovore, međutim da ga neće pustiti za manje od 25.000.000 evra. Tako je sada loptica prebačena u dvorište PSŽ-a, na kome je da krene ozbiljnije u akciju.

Ono što Francuzima odgovara jeste upravo ta cena, pošto prema nekim informacijama ovog januara ne smeju da potroše više od 30.000.000, kako ponovo ne bi pali u nemilost UEFA i disciplinaca koji nadgledaju finansijski fer-plej.

Borusija će ipak imati jedan uslov, a on podrazumeva da Julijan Vajgl ostane do poslednjeg dana prelaznog roka na Vestfalenu. Favr naime kuburi s povredama centralnih defanzivaca i vrlo verovatno će za dva naredna meča morati da se osloni na upravo na Vajgla kao štopera.

Podsećanja radi povremeni nemački reprezentativac stigao je u Dortmund 2015. godine iz Minhena 1860 za samo 2.500.000 evra. Borusijina računica je jasna – zarada deset puta veća!

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!