POSLE MILANA DAO GA I JUVEU: Srbin REŠETA redom!

Mladi tim Viole u polufinalu Kupa Italije

Velikani ničice padaju pred Dušanom Vlahovićem. Sve klubovi od imena i tradicije. Ruku na srce, njihov omladinski pogon, ali valja davati golove Napoliju, Milanu, a i – Juventusu.

Posle pogotka koji je mladi tim Fjorentine pogurao ka slavlju nad Rosonerima tokom vikenda, srpski napadač iz „klase 2000“ opet je pokazao spretnost. Štaviše, strpao je dva komada u mrežu Juvea i potpisao se ispod trijumfa Ljubičastih u četvrtfinalu Kupa Italije za mlade ekipe (4:3). Vlahović je bio precizan u 41. i 52. minutu, najpre posle udarca glavom, a zatim i dodavanja sa strane, za dokaz da je prerastao Primaveru. Pogodak kojim je Stara dama smanjila na 3:4 u nadoknadi vremena delo je još jednog srpskog centarfora, Luke Markovića, takođe iz generacije 2000.

Računajući i ova dva, Vlahović je za nade tima iz Firence dao osam golova na pet utakmica (prethodno strelac protiv Kjeva, Udinezea i Napolija), pa lokalni mediji konstatuju da je prevazišao ekipu trenera Emilijana Bigike, a pitaju se šta je još potrebno da uradi kako bi zavrede poverenje šefa struke seniorskog sastava, Stefana Piolija.

Dosad je skupio svega 68 minuta u Seriji A, rasparčanih na četiri utakmice, a poslednji put bio je na terenu protiv Sasuola početkom decembra.

Inače, osim Fjorentine, u polufinale Kupa Italije mladih timova plasirali su se još Inter, Atalanta i Torino.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!