SNAŽNI LIVERPUL: Posao veka UPRAVE!

Ruku pod ruku sa Natanijelom Klajnom

Kristal Palas, Bornmut, Brajton, Votford, Hadesrfild, Glazgov Rendžersi… Dominik Solanke je mogao da bira gde će, iako ove sezone nije odigrao ni minut za Liverpulov prvi tim. Svestan da će se to teško promeniti konačno je prelomio, pa lokalni mediji prenose da je samo nekoliko sati po odlasku Natanijela Klajna u Bornmut i Solanke krenuo istim putem.

Razlika doduše postoji. Klajn je otišao na pozajmicu do kraja sezone i Trešnjice nemaju pravo da ga otkupe. Za Solankea su se dobrano otvorili. Liverpul Eho piše da će na račun Redsa leći 19.000.000 funti, odnosno negde oko 21.000.000 evra, dok bi ukupna suma mogla i da se poveća, jer su u posao uključeni i bonusi vezani za partije 21-godišnjeg napadača.

I tu je u stvari najveća enigma, mnogo veća nego cena, jer obeštećene od 21.000.000 evra i nije posebno veliko za premijerligaše. Pitanje je samo može li Solanke da isporuči golove koji se od njega očekuju? Ove sezone rekosmo ni minut u Klopovom timu, u prethodnoj – prvoj po dolasku iz Čelsija – igrao je značajno više, ali se samo jednom upisao u listu strelaca na utakmicama seniorskog tima.

Liverpul je ipak uspeo da nekako napravi strašan posao, pošto je Solankea sa Stamforda doveo kao slobodnog igrača i pristojno oplemenio klupski budžet od prodaje igrača koji objektivno nije bio ni blizu prvog tima. Još i nekako dok je Danijel Staridž bio povređen, kad se on vratio – mrka kapa. Početkom nedelje izgledalo je izvesnim da će Solanke na pozajmici na Selhurst Park, ali je Kristal Palas odustao od posla zbog navodnih problema sa fizičkom spremom golgetera mlade reprezentacije Engleske, ali Bornmut se prihvatio rizika i zvanično potvrdio transfer.

Što se tiče ostalih vesti sa Enfilda, lokalni mediji javljaju da je Liverpul ipak odustao od ideje da negde na pozajmicu pošalje i Adama Lalanu. A kad je u pitanju Bornmut? Samo jedno pitanje: znači li Solankeov dolazak da će Kalum Vilson dobiti dozvolu da ide? Pisalo se već da se na njega namerio Čelsi.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!