ŠOK U MADRIDU: ODBILI da produže UGOVOR!?

Slobodan u izboru nove sredine trenutno je Huanfran, mada postoji nada da će on pristati

Danima unazad iberijskim fudbalskim nebom kruže priče da se u Atletiku sprema veliko renoviranje odbrambenog kvarteta, a po ulasku u 2019. godinu u Madridu se glasno začulo – Dijego Godin i Filipe Luis odbili su ponuđene uslove da produže saradnju!

To je alarmiralo sve u madridskom klubu, ali i zainteresovane kupce, pošto su obojica, zajedno sa Huanfranom od danas slobodni da samostalno pregovaraju o angažmanu bez obeštećenja na leto. Dok pouzdani radio Kadena Ser tvrdi da su Godin i Luis odbili tek prve Atletikove ponude, madridski dnevnik Marka jasno stavlja da je ljubavna priča sa brazilskim levim bekom propala i da on ima apsolutnu slobodu u izboru nove sredine.

Obojica su dobili identične uslove i ugovore na po dve i po godine, odnosno do jula 2021, ali ni jedan, ni drugi nisu zainteresovani, uprkos činjenici da će obojica prešišati 35. Što se Huanfrana tiče, u klubu vlada nada da će on ipak prihvatiti novi ugovor i da će ostati kao zamenska opcija na desnom boku.

Zanimljivo, u slučaju Dijega Godina čak je postojao usmeni dogovor sa klubom o produžetku saradnje posle ozbiljnog interesovanja Juventusa i Mančester junajteda, u poslednjim mesecima se nešto očigledno drastično promenilo, pa dugogodišnji štoper i Čolov igrač od poverenja sa platom od 5.000.000 evra sada deluje kao da je jednom nogom ispred stadiona Vanda Metropolitano.

Ukoliko se zaista ispostavi da je između Atletika i Godina, odnosno Luisa gotovo, otvorio bi se prostor za dolazak dvojice srpskih igrača – Nikole Milenkovića i Aleksandra Kolarova. Pogotovo to važi za mladog srpskog štopera/desnog beka, koji je odavno fascinirao evropske skaute, a Dijego Simeone ludi za njim. Međutim, Fjorentina je na svoj biser okačila etiketu sa 50.000.000 evra, što je ozbiljna suma novca. Atletiku su rešenja potrebna, jer potencijalno dolazi u problem da u letnji prelazni rok uđe sa tri velika problema nad glavom koja treba rešiti u cugu.

Jedan transfer je možda i realno očekivati, ako ne i više. Pogotovo ako Lukas Ernandez ode u Bajern za rekordnih 80.000.000 evra, što bi poslužilo za veliko renoviranje i finansiranje novih potpisa.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!