SRCEPARAJUĆE: Posveta španaca Emilijanu Sali!

Barselona je poražena na gostovanju u Sevilji.

Andaluzija je ponovo bila kobna po Barselonu.

Sevilja je slavila u okviru prvog meča Kupa kralja sa 2:0, Barselona je izgledala nezainteresovano, loše, posebno u odbrani, a Sevilja je na kraju stigla do zaslužene prednosti pred drugu utakmicu na Nou kampu.

Gosti su imali samo posed lopte, ali iz njega nisu uspeli da izrode preveliki broj prilika, čak se one mogu nabrojati na prste jedne ruke.

Sa druge strane, Sevilja je bila konkretnija, zasluženo je na kraju slavila, ali mora se ova njihova pobeda pripisati i fudbalerima Barselone koji danas nisu dobro obavili svoj posao.

Dovoljno je da pogledate oba gola na današnjem meču, prvi je viđen u 58. minutu utakmice kada je Kvinsi Promes naterao Pikea da izleti gde mu nije mesto, koncepcija odbrane Barse je totalno poremećena, a brzonogi Holanđanin je uputio odličan centaršut ka Sarabiji koji je bio na drugoj stativi, loše je šutirao, ali je savladao Silesena.

Drugi gol je viđen takođe nakon greške fudbalera Barselone, Kutinjo je glavni krivac jer je izgubio loptu zbog pokušaja da bude atraktivan, na kraju je Banega dodao do Ben Jedera koji postiže gol sa druge stative i posvećuje ga „bratu Emilijanu Sali“, fudbaleru koji je nestao u padu aviona koji je trebalo da stigne u Kardif u ponedeljak uveče.

Napomenimo još i to da je Boateng debitovao za Sevilju, doduše bezuspešno, a da ni ulazak Kutinja, Suareza i Albe u drugom poluvremenu ništa nije doneo dobro ekipi Barselone.

Dakle, pred drugu utakmicu, Sevilja 2, Barselona 0.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!