ŠTA ĆE BITI SA NJIM: Ljubimac „Delija“ pod znakom pitanja!

Prodaja ili novi ugovor

Crvena zvezda je dobar deo prelaznog roka već završila. Dovedena su pojačanja Milunović, Vulić i Vukanović. Priključen je Jirka. Blindirani su Savić i Stojković. Prodati su Krstičić, Degenek i Milić. Okončana je neuspešna pozajmica Stojiljkovića, a pozajmicom je rešen status rezerviste Melega i autsajdera Ze Markosa. Kaparisana su i neka pojačanja za kaljenje i razigravanje poput Vidića i Krstevskog.

Ali posao još nije završen. Čeka se rasplet pregovara sa Milanom Borjanom, čeka se neko ko će preuzeti rizik sa skupocenim promašajem Kafuom, a čeka se i neka ponuda koja se ne odbija za Milana Rodića. Među igračima čiji status još nije potpuno definisan je i Branko Jovičić.

Iako se neumorni vezista ove zime nije često pominjao, situacija je takva da će konačna odluka o njegovoj budućnosti u Crvenoj zvezdi biti doneta u narednim danima. Ili će biti prodat ili će produžiti ugovor, saznaje MOZZART Sport.

Jovičić je došao u Zvezdu pre godinu i po dana u transferu teškom 500.000 evra i opravdao je ulog. Ugovor ga za crveno-bele veže još godinu i po dana. Što znači da je klub sa Marakane miran i neće biti u situaciji kao sa Krstičićem. Ali u upravi Crvene zvezde razmišljaju na duže staze i žele da do početka drugog dela sezone što pre razjasne situaciju oko povremenog reprezentativca Srbije.

SVE JE SPREMNO: Zvezda dovodi najveće zimsko pojačanje!

Ako stigne neka dobra pronuda ove zime, Jovičič je na prodaju.

Njegov odlazak svakako ne bi bio bezbolan jer je reč o jednom od najstandardnijih igrača koji je bio osmi po ukupnoj minutaži u prethodnoj polusezoni. A da nije bilo sitnijih povreda, verovatno bi uz Degeneka i Borjana bio najstandardniji prvotimac. Ipak, vezni red Crvene zvezde je dobro popunjen, broj mečeva je manji nego jesenas i Milojević ima alternative da amortizuje odlazak beskompromisnog borca. Na njegovoj poziciji su otkrovenje Dušan Jovančić i Goran Čaušić od kojeg se tek očekuje da posle priprema pokaže pun potencijal i opravda očekivanja i uloženi novac. Tu je i novajlija Vulić koji je došao tiho, a mogao bi da eksplodira poput Jovančića. Dakle, Zvezda ima rešenja ako ode Jovičić.

Međutim, trenutna situacija je takva da za njega nema konkretnih i zadovoljavajućih ponuda. Postoji interesovanje i nagoveštaji da bi neko od eventualnih kupaca mogao da plati oko 1.200.000 evra za Jovičića. U Zvezdi smatraju da to nije novac vredan prodaje veziste. Narodski rečeno, “ne žele da kolju vola za kilo mesa”.

Prelazni rok u Evropi traje još šest dana, a u nekim zemljama na istoku i van Evrope još duže. Iz Rusije, Ukrajine, Kine ili arapskih zemalja svakako mogu da dođu finansijski adekvatne ponude za Zvezdu i Jovičića.

Ako se to ne desi, Zvezda će predložiti Jovičiću novi ugovor na dve godine koji bi ga blindirao na Marakani do 2022. godine. I tu su svi na dobitku. Jovičić će verovatno dobiti i povećanje plate, a Crvena zvezda će moći da računa na igrača koji retko kada zakaže i garantuje treneru Milojeviću maksimalnu ozbiljnost i pouzdanost.

NEVEROVATNO: Španski velikan želi fudbalera Zvezde!