STALI U RED: Turci HOĆE Lazara Markovića!

U Liverpulu su se odavno shvatili da od prodaje Markovića neće vratiti 25 miliona evra, za koliko su ga 2014. kupili od Benfike. Od Bešiktaša mogu da očekuju najviše pet miliona evra

Lazar Marković ima još malo vremena, do sutra u ponoć, da odluči da li će još pet meseci da tavori u Liverpulu ili će u prolećnom delu sezone pokušati da pokrene posustalu karijeru.

Nova ponuda na adresu 25-godišnjeg krilnog napadača stigla je od Bešiktaša. Istanbulski klub želi da angažuje Markovića i ubrzano priprema ponudu kojom bi mogao da ga preseli u Tursku.

Liverpul nije ostavio Bešiktašu mnogo manevarskog prostora. Na Enfildu ne nameravaju da Markovića još jednom pošalju na pozajmicu. Prihvatljiva je jedino prodaja uz kakvo-takvo obeštećenje.

U Liverpulu su se odavno shvatili da od prodaje Markovića neće vratiti 25 miliona evra, za koliko su ga 2014. kupili od Benfike. Od Bešiktaša mogu da očekuju najviše pet miliona evra.

Turski klub može i taj trošak da izbegne. Markoviću na kraju sezone ističe ugovor, pa će moći bez obeštećenja da pređe u Bešiktaš.

Bešiktaš, ipak, mora prvo da sačeka ishod pregovora Liverpula i Markovića sa meksičkom Amerikom. U klubu iz Sijudad Meksika u srpskom napadaču vide zamenu za Dijega Laineza, koji je prešao u Betis i mogu da ispune zahteve Liverpula.

Poslednju reč, ipak, ima Marković. Čak i da se klubovi dogovore, transfer zavisi tek od pristanka igrača da ranije napusti Englesku.

Koliko je to neizvesno na Enfildu su se uverili letos. Marković je prošlo proleće proveo u Anderlehtu na pozajmici. Poslednjeg dana prelaznog roka belgijski klub je prihvatio sve uslove Liverpula, međutim, transfer je propao jer Marković nije pristao na manju platu od 60.000 evra nedeljno, koliko ima po ugovoru sa engleskim premijerligašem.

NAJSKUPLJE U ISTORIJI: Njukasl DOVEO veliko POJAČANJE!