SVAKA ČAST: Filip Kostić nagrađen svetskim odličjem!

Za novinare Kikera Srbin je treći najbolji bek u Bundesligi

Zimska pauza u Bundesligi rezervisana je za svođenje računa i analizu svega viđenog, a pošto su rezultati Ajntrahta iz Frankfurta bili stvarno dobri, nije ni čudo što su njegovi igrači među najboljima u nemačkom prvenstvu.

Posebna čast pripada Filipu Kostiću. Srpski reprezentativac proglašen je zvanično za trećeg najboljeg beka u Nemačkoj u polusezoni.

Ispred njega su samo nemački reprezentativci Džošua Kimih (Bajern) i Niko Šulc (Hofenhajm), a novinari Kikera svrstali su Filipa u posebnu internacionalnu klasu u kojoj se nalaze samo petorica.
„Kao njegov saigrač Da Kosta, ni Kostić ne zaostaje mnogo u odnosu na kandidate iz prvog kruga Bundeslige, ali je igrao toliko dobro da su ga naši novinari svrstali u najvišu klasu najviše zbog odličnog učinka. Na 21 utakmici dao je tri gola i zabeležio šest asistencija, pa nije ni čudo što mu se više niko ne podsmeva“, napisali su autori u objašnjenju visokog plasmana Srbina.

Zanimljivo, asistencije su ono u čemu se Kragujevčanin posebno ističe na novoj (nešto defanzivnijoj) poziciji u timu, a posebno je interesantno da je većinu njih u gol pretvorio njegov zemljak Luka Jović, sa 11 golova najbolji strelac Ajntrahta u jesenjoj polusezoni.

Čak je i srpski golgeter u novogodišnjem intervjuu za MOZZART Sport priznao da mu je Kostić najviše omogućio da se proslavi, pa je jasno da je priznanje novinara Kikera zaista otišlo u prave ruke. Zasluženo.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!