TERZIĆ OTKRIO: Ovo će biti sastav Zvezde na proleće!

Pod uslovom da se dogodi ono što se najavljuje ovih dana, ne samo od strane medija…

Fudbaleri Crvene zvezde juče su započeli pripreme za drugi deo sezone, u koji će ući sa devet bodova više u odnosu na Radnički i čak 15 u odnosu na Partizan.

Posle Milojevićeve prozivke, generalni direktor Zvezdan Terzić je u razgovoru sa novinarima otkrio veći deo planova do kraja prelaznog roka.

Ekipu je već napustio jedan od najboljih igrača, iskusni vezista Nenad Krstičić koji karijeru nastavlja u AEK-u, a veoma blizu rastanka sa Zvezdom je i Miloš Degenek, odlični štoper koji je tokom jeseni imao ubedljivu najveću minutažu u ekipi.

Nekoliko klubova je zainteresovano za njegove usluge, najuporniji za sada je Al Hilal, a sve bi trebalo da najkasnije do kraja meseca bude poznato. Otkupna klauzula je tri miliona evra i kako sada stvari stoje, velike su šanse za Degenekov odlazak i za Zvezdinu značajnu zaradu.

“On ima fantastičnu ponudu iz Saudijske Arabije i mislim da će prihvatiti tu ponudu u narednih nekoliko dana“, izjavio je, između ostalog, Zvezdan Terzić u jučerašnjem razgovoru sa novinarima.

Zamena je već dovedena – Nemanja Milunović iz BATE Borisova, pa trener Milojević neće imati većih briga oko štoperskog tandema, pogotovo što je Terzić takođe potvrdio i da kapiten Vujadin Savić “sigurno ostaje“, baš kao i golman Milan Borjan.

Ali, za razliku od njih dvojice, postoje šanse da će do kraja januara Zvezdu napustiti levi bek Milan Rodić, pa i vezista Branko Jovičić.

“Sa Rodićem ćemo razgovarati, ponudićemo mu saradnju, ali ima zainteresovanih klubova i može se desiti da ode“, istakao je Terzić.

Ako do početka drugog dela sezone sve to tako bude i posle Krstičića, Zvezdu napuste i Rodić, Degenek i Jovičić, onda se postavlja pitanje kako bi moglo da izgleda Zvezdinih idealnih 11 tokom proleća.

Kada su štoperi u pitanju, za očekivati je da Nemanja Milunović zauzme Degenekovo mesto, mada ne treba otpisivati ni starosedeoca Srđana Babića, koji će se tokom zime takođe boriti da zauzme, po svemu sudeći, upražnjeno mesto.

Na poziciji levog beka, Zvezda takođe ima spremne alternative. Mladi Aleksa Terzić čeka svoju šansu, ali utisak je da će u slučaju Rodićevog odlaska, prednost ipak dobiti iskusni Marko Gobeljić, Milojevićev univerzalac, koji je odličnim igrama tokom jeseni zaslužio da se ustali u startnih 11.

Promena će biti i u veznom redu, treba nadomestiti odlazak Krstičića, možda i pomenutog Jovičića, a Zvezda na tim pozicijama može da računa na Dušana Jovančića, koji je takođe blistao tokom jeseni i sjajno koristio minutažu koju je imao, kao i na Gorana Čaušića od koga se na proleće očekuju još bolje partije.

Ispred njih će najverovatnije biti trio Ben, Marin i Simić, mada će i Ebisilio možda da se ozbiljnije nametne, pa čak i Kafu koji ipak nije otpisan, kako se očekivalo krajem jesenjeg dela sezone.

U napadu Zvezda takođe ima veoma jaku konkurenciju. Prognoza je da bi Boaći mogao da ima prednost, ali s obzirom na Zvezdinu veliku prednost u odnosu na rivale, trebalo bi u nekim mečevima očekivati i formaciju sa dvojicom napadača, pogotovo što bi supertalentovani Dejan Joveljić trebalo da dobije prostor da se ozbiljnije nametne.

U svakom slučaju, Milojević je na slatkim mukama, i dalje će imati veliki izbor kvalitetnih igrača, a u prilogu su samo dve moguće opcije za koje bi mogao da se odluči.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!