TRI GODINE ČEKALI NA NJEGA: Zvezdin IGRAČ tek sad PRORADIO!

U Zvezdinim pobedama ove sezone eksplodirao je Boriša Simanić. Nekoliko godina velika nada srpske košarke bio je u drugom planu, na pozajmici u FMP-a, da bi dolaskom Milana Tomića dobio pravu šansu, koju koristi na svakom meču.
Dragan Jakovljević, nekadašnji trener kadeta Crvene zvezde, govorio je o Simaniću koga je trenirao u tom periodu i za kojeg je govorio da će kad-tad biti perjanica kluba, da je reprezentativni kalibar i igrač vredan milione evra.

– Simanića sam trenirao 2013/14, koja je bila njegova prva sezona u Zvezdi. Tada je bio kadet, osvojili smo titulu, a u timu su još bili Aleksa Radanov, Aleksandar Aranitović, Matija Radović, generacija 1998, koja je bila prvak u ligi u kojoj su igrali godinu dana stariji. Dres Partizana, našeg rivala u finalu, nosili su Vanja Marinković, Miloš Glišić, Nikola Tanasković. Kod mene je Boriša bio dete sa talentom: odlična skočnost, raspon ruku, sjajan šut. Dosta mu se zakasnilo sa davanjem šanse. Kroz Zvezdu je mnogo igrača prošlo, što stranih, što domaćih, za koje se sada ne zna gde su, a njemu se nije dala prilika – kaže Jakovljević.

Simanić je 2013. bio vicešampion Evrope sa juniorskom selekcijom, kod Dejana Radonjića nije se iskazao, međutim, dolaskom Tomića koristi svaki minut.

– Tri godine su prošle od kada je protiv Reala imao 11 poena u Madridu i tri godine je bio u drugom planu, na klupi, u drugim klubovima. Evo, na primer, Džejson Tejtum iz Bostona je njegovo godište, pa je jedan od lidera Seltiksa, pogledajte Luku Dončića, to valjda dovoljno govori.

U prvom timu crveno-belih je i Radanov, koji za sada nije uspeo da se izbori za minute. I od njega se očekuje potvrda talenta.

– Isto ovo mislim i o Radanovu. Našoj košarci su potrebni igrači sa velikim IQ. Ovde su samo stranci igrali 90 odsto vremena, proći će i ova sezona, oni će otići, ko će posle da igra, a oni su talenti koji ne igraju. Samo da naglasim da je Boriša po meni trojka, a ne četvorka, mada može da igra sve. Smatram da mora više da ide na prodor, da sam sebi kreira pozicije, a ne samo da se oslanja na šut.

Zvezda je u ABA ligi dominantna, a u Top 16 Evrokupa savladala je Limož.

– Sreća je što je Simanić dobio minute, Faje je povređen. Bojim se da ne bude slučaj kao prošle godine kada su najiskusniji zakazali u finišu. Moraju da daju šansu mladima, da ne bi došlo do problema. Već su obezbedili prvo mesto pred plej-of, a sve osim trofeja u ABA bio bi neuspeh. U Evrokupu Zvezda mora do kraja, zašto i da ne osvoji titulu – zaključio je Jakovljević.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!