U HUMSKOJ IZVISILI: Ništa od POVRATKA u Partizan!

Model poslovanja za koji su se ove zime opredelili u Humskoj mogao bi da donese potpuni fijasko. Dok čekaju na zaradu, crno-belima izmiču željena pojačanja.

Prošlonedeljna prozivka koju je Zoran Mirković obavio pred početak priprema za prolećni deo sezone iznela je na videlo bolnu istinu vezanu za poziciju u kojoj se trenutno nalazi FK Partizan.

Crno-beli su počeli pripreme bez pojačanja, a šef stručnog štaba objasnio je javnosti kakva je trenutna situacija.

„Jedino što mogu da kažem da idemo dalje sa ovim kadrom. Idemo dalje. Mislim da je sve uslovljeno eventualnom prodajom nekih igrača, dok to ne bude bilo, mislim da ne možemo da pričamo u tom pravcu“, rekao je Mirković.

Čelnici kluba iz Humske potvrdili su da će angažovanje pojačanja zavisiti od prodaje igrača, a crno-beli još uvek nisu realizovali nijedan izlazni transfer ove zime.

Među igračima o čijoj se prodaji govorilo našli su se Svetozar Marković, Nemanja Miletić i Saša Zdjelar, ali u Humskoj još uvek nisu dobili ponude koje bi otvorile vrata realizaciji nekog od najavljenih transfera.

Prelazni rok u Srbiji traje do 8. februara, to znači da Partizan ima manje od mesec dana da realizuje željene transfere u oba pravca, a igrači koji se nalaze na spisku potencijalnih pojačanja jedan po jedan ispadaju iz priče.

Nakon jučerašnje kontrolne utakmice koju su fudbaleri Anderlehta odigrali na pripremama u Španiji postalo je jasno da od povratka Ivana Obradovića u Humsku neće biti ništa!

Srpski internacionalac ušao je u poslednjih šest meseci ugovora sa Anderlehtom ali mu je novi trener ukazao šansu, a belgijski mediji pišu da je Ruten prezadovoljan Obradovićevim radom i posvećenošću, te da ga vidi kao startnog levog beka u nastavku sezone!

Pošto je i „rezervna opcija“ Partizana za pojačanje na poziciji levog beka ispala iz kombinacije, sve je izvesnije da će Zoran Mirković na proleće morati da se osloni na Slobodana Uroševića, Nemanju G. Miletića i Zlatana Šehovića.

Šta je sa mogućim pojačanjima na ostalim pozicijama?

Everton Luiz je bio nerealna meta. Brazilac je završio na pozajmici u Solt Lejk Sitiju, a još uvek nema garancija da će crno-beli uspeti da vrate Raću Petrovića. Nemanja Antonov nije na listi želja iako je slobodan u izboru nove sredine, a male su šanse desni bek Bordoa Milan Gajić na kraju stigne u Humsku.

Navijače svakako zanimaju stranci o kojima se pisalo prethodnih dana. Radi se o Aminu Basiju (21) i Ibrahimi Tandiji (25) ali to nisu igrači koje Partizan može da angažuje bez obeštećenja. Naprotiv, realizacija ova dva transfera mogla bi da košta crno-bele više od dva miliona evra, a tu je i problem sa prekobrojnim strancima kojih bi Partizan morao da se reši da bi napravio prostora za nove.

Posle svega rečenog jasno je da navijači vicešampiona Srbije nemaju mnogo razloga za optimizam, baš kao ni trener Zoran Mirković koji je već na startu priprema poručio da „ne može da traži nešto“ kada nema novca.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!