USKORO ĆE ODLUČITI: Barsa bira između ova TRI napadača!

Katalonci žele do kraja nedelje da reše pitanje napadača

Barselona je na dobrom putu da reši upražnjenu poziciju u špicu napada. Kako piše katalonski Sport, lider španskog prvenstva bi u svoje redove mogao da dovede urugvajskog napadača Kristijana Stuanija iz Đirone, koji bi tako postao alternativa Luisu Suarezu na poziciji najisturenijeg igrača.

Stuani ima 32 godone, ali igra izuzetno ove sezone, treći je strelac prvenstva, a njegova izlazna klauzula je „svega“ 15.000.000 evra. Pozicija u Barsinoj navali ostala je upražnjena odlaskom Munira u Sevilju.

Iskusni napadač u ovom trenutku nije jedina želja Katalonaca, pošto Mundo Deportivo piše da su Alvaro Morata i Jago Aspas u ovom trenutku u ciljnoj ravnini. Radio Monte Karlo napominje da je opcija i Olivije Žiru. Ipak, Stuanija nikako ne treba isključivati iz igre, s obzirom da se čelnicima Barselone ozbiljno žuri i posao žele da okončaju do kraja nedelje.

Madridski AS piše da Ernesto Valverde izuzetno ceni kvalitete Urugvajca, a smatra i da bi njegovo iskustvo moglo da bude dragoceno u ovom trenutku.

Alvaro Morata je nezadovoljan u Čelsiju i traži šansu da napusti klub, ipak, u Barseloni ne žele igrača koji bi na bilo koji način mogao da ugrozi poziciju Luisa Suareza u timu. Takođe, radije bi sada uštedeli novac, a onda na leto investirali u mladog golgetera.

Kada je u pitanju Aspas, on bi možda bio i idealna opcija, jer apsolutno ispunjava profil igrača koji traži Barselona. Ipak 31-godišnji ofanzivac bi izlazna vrata Selte mogao da krene samo ukoliko bi Barselona platila izlaznu klauzulu od 40.000.00 evra.

Žiruu ugovor sa Čelsijem ističe na kraju sezone, tako da njegovo dovođenje sa finansijske strane takođe ne bi predstavljalo neko nemoguće rešenje za čelnike katalonskog kluba. U pitanju je svetski šampion sa Francuskom, koji bi mogao da donese dodatni kvalitet ovom timu, iako proteklih godina ne pleni velikom efikasnošću.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!