ZA SAMO GODINU DANA: Srbin rame uz rame sa Lebronom, Durentom…

Srpski košarkaš Nikola Jokić ove sezone predvodi Nagetse na sjajan način i zbog toga je dobio na popularnosti kod navijača širom sveta.

Centar Denvera igrao je veoma dobro i prošle sezone, međutim ekipa nije bila na tako visokom nivou i zato su i njegove partije išle „ispod radara“.

Ove se sve promenilo, Nagetsi spadaju među najbolje u ligi, a Jokić od starta igra na MVP nivou i jedan je od kandidata za najkorisnijeg igrača lige.

Koliko se više obraća pažnja na Jokića govori i podatak da srpski košarkaš ima milion glasova više za Ol-star meč u odnosu na prošlu takmičarsku godinu.

Jokić je prvi igrač iz Srbije koji u glasanju za Ol-star uspeo da prebaci brojku od jednog miliona. To nije uspelo Vlade Divcu i Peđi Stojakoviću, a najbliži toj cifri bio je bek Sakramenta koji je 2004. godine imao 456.369 hiljada glasova.

Posle trećeg preseka, koji je bio prošlog četvrtka, Jokić je imao 1.128.766 glasova, što je za milion više u odnosu na prošlu godinu kada je imao svega 114.929 hiljada.

Inače, ponedeljak je poslednji dan glasanja i svaki glas se duplira! Glasanje traje do minut do ponoći u SAD, odnosno minut do šest ujutru u Srbiji.

Na poslednjem preseku Jokić se nalazio na sedmom mestu visokih igrača na Zapadu, a vi glasajte danas i pomozite srpskom igraču da se nađe na Ol-star meču kao starter.

Ukoliko navijači (50 odsto), mediji (25 odsto) i igrači (25 odsto) ne odaberu Nikolu u startnu postavu (što je vrlo moguće), ne brinite se – treneri će ga 90 odsto uvrstiti među rezerve jer je najbolji igrač u jednoj od najboljih ekipa u ligi.

Starteri i kapiteni na Ol-star meču biće poznati 24. januara, dok će 31. treneri odabrati rezerve na ovom spektakularnom događaju. Ove sezone Ol-star se igra u Šarlotu, a utakmica je na programu 17. februara.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!