ZAUSTAVILI IH: Crveno-beli ipak bolji!

Aston Vila jedva do boda na svom terenu, slavio Derbi

Afera oko špijuniranja očigledno je ostavila traga na fudbalerima Lidsa koji su poraženi na gostovanju u Stouku sa 2:1. Puleni Marsela Bijelse ostaće na prvom mestu u Čempionšipu i posle ovog kola, ali se kriza u igri i rezultatima Belih oseća jer su izgubili tri od poslednje četiri utakmice.

Ni Grnčari ih nisu nadigrali danas, bila je ovo zanimljiva utakmica u kojoj je Lids igrao dobro, ali je izostala uverljiva igra u završnici akcija čime su gosti olakšali posao Rajanu Šoukrosu i odbrani Stouka. Takođe, i suđenje je bilo loše, nekoliko užasnih odluka glavnog arbitra pokvarile su planove Lidsu poput prestrogog crvenog kartona za defanzivca Pontusa Jansona u 76. minutu.

Bilo je to kod vođstva Stouka od 1:0 koje je doneo Sem Klukas u 49, a da bodovi sigurno ostaju na Trentu bilo je jasno u 88. nakon što je Džo Alen povisio na 2:0. Oba puta očajno je reagovala odbrana Lidsa i golman Pikok-Farel koji će ustupiti mesto Kiku Kasilji od sledećeg kola.

Gosti su pokazali karakter i sa igračem manje iapk stigli do počasnog gola koji je dao Alioski u 95. minutu. Slaba uteha, ovaj tim može i mora bolje…


Od ostalih rezultata ovog popodneva izdvajamo remi Aston Vile i Hala u Birmingemu (2:2), kojim je zaustavljena fantastična serija Tigrova od šest ligaških pobeda. Pogodak za goste dao je i nekadašnji prvotimac Zvezde Evandro, ali je Temi Abraham u drugom poluvremenu doneo bod Vili.

Trijumfu se radovao i Derbi koji ostaje na poziciji broj šest posle slavlja nad Redingom od 2:1, a time su se približili na bod i Midlzbrou koji je jedva stigao do remija u poslednjem minutu protiv Milvola na Riversajdu. Strelac je bio Hjudžil iz penala.

Loše se piše Ipsviču koji je opet poražen, ovaj put u Blekburnu (1:2) i ostaje na samom dnu tabele posle 28 utakmica.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!