ZBOG NACIONALIZMA: Kapiten Zvijezde izbačen?!

Postupak je naišao na negodovanje brojnih ljudi i medija u BiH

Kapiten Zvijezde iz Gradačca, Dejan Popović, oglasio se putem društvenih mreža i, poput većine svojih sunarodnika, pridružio se čestitkama za Dan Republike Srpske, što ga je skupo koštalo.

Naime, Popović je 9. januara čestitao 27. rođendan Republike Srpske uz stihove:

– Od Trebinja do Manjače zastave se iste kače, od Novoga pa do Pala sve je naše, Bogu hvala. Za tebe se borba vodila žestoka. Republiko Srpska, zjenico iz oka.

Fudbalera je oštro osudio deo medija u BiH, a onda ga je najoštrije osudio i njegov klub, koji, kako je navedeno, smatra „potpuno šokantnim i krajnje neprimerenim ponašanje svog igrača“.

– Njegova poruka ne predstavlja osobine sportiste koji bi trebalo da nosii dres našeg kluba i sportiste koji bi trebalo da bude uzor našim mladim igračima. Stoga će Upravni odbor veoma brzo donjeti konačnu odluku o budućnosti ovog igrača u klubu grada „Zmaja od Bosne“. Zvijezda Gradačac neće dopustiti u svojim redovima slučaj „Vranješ“. Izražavamo duboko razočaranje i žaljenje zbog postupka našeg igrača – poručeno je iz federalnog prvoligaša, koji se nalazi u gradu u Tuzlanskom kantonu.

Da podsetimo, Popović je u karijeri branio boje matičnog Leotara, Inđije, zvorničke Drine, Borca iz Banjaluke i Čapljine.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!