ZVANIČNO: On je NAPUSTIO Zvezdu i VEĆ ima NOVI klub!

Crvena zvezda i zvanično ostala bez vrsnog veziste

Crvenoj zvezdi je poklonio iskustvo, šmek ozbiljnog evropskog fudbala, na kraju u Ligu Evrope i Ligu šampiona, uz titulu prvaka Superlige. Nažalost, domaći fudbal odavno nije toliko primamljiv da zadrži velike majstore petoparca, pa je Nenad Krstičić posle istorijskih godinu i po dana otišao u AEK.

Grčki klub je danas i ozvaničio saradnju uz poruku: “Dobro došao”. Krstičić se fotografisao sa žuto-crnim dresom sa brojem šest na leđima – u Zvezdi je nosio sedmicu, ali u Atini je ona rezervisana za Hristosa Albanisa – i potpisao ugovor na tri i po godine.

Finansijski detalji nisu objavljeni na sajtu AEK-a, ali već smo vam preneli da je u njegovom ugovoru sa Zvezdom bila i ona izlazna klauzula u visini od 500.000 evra koja je crveno-belima vezala ruke. Mada, niko se neće sećati toga kada se kroz koju godinu bude pričalo o Krstičićevom mandatu u Ljutice Bogdana. I sa ovih 500.000 on je sebe isplatio, a od novca koji je Zvezda inkasirala u Evropu – a i tu je Krstičić imao i te kako bitan doprinos – višestruko i preplatio.

Sad je samo dobio i priliku da odradi još jedan bogat ugovor. Za prvih šest meseci u Atini AEK će mu isplatiti 300.000 evra, već sledeće sezone plata ide na 600.000, a u poslednje dve ugovorom propisane i na 650.000, pa i 700.000.

Crvena zvezda tu nije mogla da parira Grcima, a i da jeste, retki su igrači koji u sebi uspevaju da pronađu motiva da se duže zadrže u srpskom fudbalu. Krstičić je došao dok je još mogao da bira gde će i dobrim igrama na stadionu “Rajko Mitić” ostavio dubok trag na crveno-beloj strani Topčiderskog brda. Pamtiće mu to svi u Zvezdi.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!