ZVEZDINE MOGUĆNOSTI: Četiri nova kandidata za Degenekovo mesto!

Odlazak odličnog štopera ostavio je prostor nekim drugim igračima da se ove zime nametnu treneru Vladanu Milojeviću.

Crvena zvezda je, posle Nenada Krstičića, ostala bez još jednog, i to najstandardnijeg člana prve postave iz jesenjeg dela sezone.

Miloš Degenek je od juče i zvanično fudbaler saudijskog Al Hilala, a Zvezda je, prema rečima generalnog direktora Zvezdana Terzića, od ovog transfera zaradila 4 miliona dolara.

S obzirom da je Degenek tokom jeseni bio gotovo nezamenljiv, da je odigrao čak 33 utakmice, i to uglavnom po 90 minuta u igri, biće zanimljivo videti ko će sada zauzeti njegovo mesto.

Naravno, u prvom planu je Nemanja Milunović, koji je stigao iz BATE Borisova, ali to samo po sebi ne znači da ostali konkurenti za to mesto treba unapred da se predaju. Uostalom, Milunović tek treba da pokaže da je pravo pojačanje za Zvezdu.

Osim njega, ulozi standardnog štopera na proleće sada sa više šansi može da se nada i Srđan Babić, koji je jesenas uglavnom bio alternativa povređenom kapitenu Vujadinu Saviću.

Treća opcija sa Milojevićevog spiska objavljenog na prozivci, jeste i Rašid Sumaila, ali njegov problem je, osim kvaliteta pomenutih igrača na toj poziciji, i činjenica da u Superligi postoji ograničen broj stranaca, a on teško može da se nada da će biti među četvoricom odabranih, pored Marina, Bena, Boaćija, Ebisilija…

Na spisku nema Strahinje Erakovića, Zvezdinog supertalentovanog omladinca koji će za devet dana postati punoletan. Njega je letošnja povreda odvojila i od terena i od prvog tima kojem je već bio priključen, pa će ove zime ponovo pokušati da se iz drugog plana nametne treberu Milojeviću.

Ne treba da iznenadi ukoliko Zvezda rano osigura novu šampionsku titulu, da će Eraković tokom proleća ponovo biti priključen prvom timu i dobiti priliku na superligaškoj sceni, jer je i on jedan od momaka, poput Joveljića ili Terzića, na koje se veoma ozbiljno računa u narednom periodu.

LAJKUJTE NAŠU STRANICU I PRATITE VESTI IZ SVETA SPORTA!