DELIJE OČEKUJTE LŠ: Evo tima KOJI će GAZITI sve!

Mali oprez je poremetio sastav, ali se nazire prva postava crveno-belih

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je da Vladan Milojević neće biti na slatkim mukama, već da će imati ozbiljan ljudski problem da sastavi startnih 11, a ceo tok priprema potvrđuje da je u pravu.

Fudbaleri Crvene zvezde su protiv Maribora sa 1:0 trijumfalno završili pripreme, posle četiri pobede u Antaliji i jedne na Kipru, a ceo tok priprema bio je jasno i koncizno isplaniran.

Ludogorec je poslužio za kvalitativno nadigravanje, Rabotnički za eksperimente sa sekundarnim pozicijama igrača i dobru rotaciju, pa je Maribor tu kao završni sud pred start prvenstva i okršaj sa Vojvodinom.

U defanzivnoj liniji je sve kristalno jasno, Borjan će ispred sebe imati Rodića, Savića, Milunovića i Stojkovića, s time da je i Babić ostavio odličan utisak i da ga samo nijanse dele od startne postave – protiv Maribora je otvorio meč zbog sitne povrede bivšeg igrača BATE-a i potvrdio da je konkurencija jaaka.

Ispred njih, Branko Jovičić biće zadužen za zatvaranje prilaza golu, Dušan Jovančić je drugo mesto zaslužio još jesenjim igrama, ali valja imati u vidu i da Vladan Milojeviće veliko poverenje ima i u Gorana Čaušića, od kog se još očekuju prave i konkretnije partije.

Upravo u toj liniji biće najviše posla za Milojevića, jer se čeka i Vulić, koji se polako vraća u igrački pogon nakon povrede. Takođe, Mirko Ivanić bi mogao da se nađe u ovom polju, jer je mesto kreatora zacementirano Marinu.

Inače, još na poslednjem treningu pred meč dao je Vulić odlične naznake da će biti konkurentan, pošto je Milojević igrače podelio u dve ekipe sa specifičnim zadacima – fokus je bio na čuvanju poseda i igri na dva gola, na ograničenom prostoru, uz završnicu, nije izneverio ni protiv Maribora u maloj minutaži.

U ofanzivi, Erik Jirka se dokazao levo spremnošću, mesto je zacementirano Marinu u sredini i Benu desno (nije igrao zbog stomačnih tegoba), dok je i za napad, poput pozicije centralnog vezno, velika dilema.

Ričmond Boaći pokazao je motivacijom, pristupom i igrom da je spreman da se vrati na one partije iz prvog mandata u klubu, ali se u međuvremenu i Pavkov izborio za svoje mesto.

Ne treba zanemariti ni Joveljića, ali ni Ebisilija, Jevtovića, dok će Gajić imati zadatak da se nametne, a eventualna pomeranja u ekipi mogu uslediti kasnije, po dolasku Mirka Ivanića.

Protiv Vojvodine, ipak treba očekivati Borjana, Rodića, Savića, Milunovića, Stojkovića, Jovičića, Jovančića, Bena, Marina, Jirku i Boaćija, ukoliko svi budu spremni.

Na pripremama, lista strelaca pred kraj izgleda zanimljivo i raznovrsno: Pavkov 2, Ben 2, Milunović 2, Ebisilio 2, Hajdin 2, Babić 2, Vukanović 2, Kafu, Joveljić, Jovičić, Boaći, Marin.