MUK U PODGORICI: Bivši košarkaš Crvene zvezde utišao Moraču!

Fantastična utakmica u „Morači“, na kraju je Srbin okrenuo Budućnost i pogurao Himki do pobede.

Košarkaši Budućnosti bili su na pragu četvrte uzastopne evroligaške pobede na domaćem terenu, ali su u poslednjem minutu „prosuli mleko“.

Himki je slavio u „Morači“ rezultatom 98:90 (22:20, 23:26, 23:19, 30:25) i naneo Podgoričanima šesnaesti poraz u elitnom takmičenju.

Meč u hali „Morača“ bio je pun obrta, a kulminacija je usledila u poslednjem minutu. Za domaće su kola krenula nizbrdo u trenutku kada je Goga Bitadze promašioi prvo slobodno bacanje pri nerešenom rezultatom 87:87. Gruzin je pogodio drugo bacanje, ali je na drugoj strani Stefan Marković ubacio trojku preko ruke i time najavio furioznu završnicu gostujućeg tima.

Nakon tajm-auta Budućnost je izgubila loptu i bila kažnjena sa 2+1 od strane Džordana Mikija i tu je praktično bio kraj za domaće.

Upravo je Džordan Miki bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 25 poena (7/9 za dva, 2/3 za tri) i 4 skoka, a odličan je bio i bivši košarkaš Crvene zvezde mt:s Čarls Dženkins koji je ubacio 17 poena i zabeležio 4 asistencije. Amerikanac je tako upisao drugu najbolju partiju u tekućoj evroligaškoj sezoni.

Stefan Marković je ubacio 6 poena, pogodio je dve trojke, ali ponovo treba podvući da je na minut pre kraja pogodio preko ruke i doneo prednost Himkiju. Srbin je zabeležio i 5 asistencija.

U poraženom sastavu Noris Kol je postigao 20 poena i upisao 11 asistencija, a Goga Bitadze je meč završio sa 17 poena i 7 skokova.

Budućnost za vikend gostuje Partizanu u derbiju 19. kola ABA lige, a sledeće nedelje ide u goste Žalgirisu u okviru 23. kola elitnog takmičenja.