NEVEROVATNO: Tim NAPUŠTA cela POSTAVA!

Na leto im ističu ugovori. Jedan već odbio produžetak saradnje

Na pomolu je egzodus u Bohumu!

Jan Gjamera odbio je da produži ugovor sa klubom iz rurske oblasti i, prema pisanju Bilda, najbliži je da od naredne sezone potpiše za Hamburger.

To je potvrdio i sportski direktor Bohuma Sebastijan Šindcilorc, koji je u kratkoj izjavi za Bild otkrio da je Gjamera odbio produžetak saradnje i da već pregovara o budućnosti, iako su sa stadiona Vonovija uložili krajnje napore da zadrže dugogodišnjeg defanzivca (u klubu od 2011).
„Pre određenog vremena smo razgovarali i Janu predočili naše sportske planove, ali zbog činjenice da nismo finansijski dovoljno jaki rešio je da ide“, rekao je Šindcilorc.

Gjamera nije jedini slobodan u potrazi za novom sredinom. Naime, čak jedanaestorici fudbalera Bohuma na leto ističe ugovor. Među njima je i nekolicina nosilaca igre ekipe Robina Duta kao što su Lukas Hinterzer (najbolji strelac tima i drugi strelac Cvajte sa 11 golova), Tom Velant (7 golova), Sidnej Sem, standardni levokrilni vezista, Robi Kruze…

Bohum juri poslednji voz za povratak u Bundesligu posle devet godina, a u okviru 21. kola na noge mu dolazi Paderborn koji ima bod više i takođe se nada čudu. Zanimljivo je da u taboru gostiju igra Filip Klemon, sa kojim gore pomenuti Hinterzer deli drugo mesto na listi strelaca Cvajte.

Ne treba zaboraviti ni da je na čak sedam od minulih deset zvaničnih okršaja Bohuma i Paderborna (devet ligaških i jedan u kupu) palo četiri ili više golova.