SVE SE ZNA: Razlog ZAŠTO Delije NISU bodrile Zvezdu!

Navijači Zvezde naišli na neuobičajene zahteve policije pred halom

Ubedljivoj pobedi košarkaša Zvezde protiv Unikahe na oproštaju od Evrokupa za ovu sezonu, doduše u meču bez takmičarskoj značaja, prema zvaničnom prebrojavanju svedočilo je 2.896 navijača.

Bila je to ujedno i najslabija evropska poseta „Pioniru“ ove sezone, a jasno je i zbog čega je splasao navijački entuzijazam: eliminacija još u prethodnoj rundi u Francuskoj porazom od Limoža prepolovila je interesovanje ljubitelja košarke naklonjenih crveno-beloj boji, međutim mnogi u hali su ipak ostali zbunjeni činjenicom da nije bilo ni najmanje grupe organizovanih, najvatrenijih navijača, redovnih na tribini.

Podsetimo, Delije su u manjoj ili većoj grupi, uglavnom se radi o mlađoj ekipi, bile prisutne na gotovo svakom Evrokup duelu svojih košarkaša, ali je izostala njihova podrška u poslednjem meču – a razlog nije pad intereseovanja kod njih, već nešto sasvim drugo.

Kako saznajemo, grupa od 150-200 navijača je bila ispred ulaza „Pionira“ sa namerom da uđe, međutim nije im to dozvoljeno jer su se oglušili o zahtev policije da budu legitimisani, što je bio uslov da ih pripadnici snaga reda puste da bodre svoj tim.

Nije poznato zbog čega su pripadnici policije tako postupili prema navijačima koji nisu pravili probleme, niti su postojale bilo kakve indicije da bi ih pravili u hali, ali to je bio glavni razlog što su košarkaši Zvezde u utorak uveče ostali bez udarne podrške.

Navijači su posle kratkog dogovora odbili neuobičajen zahtev policiije i razočarani se vratili kućama.