SVE ZAVISI OD MARINA: Ivanić nikad bliži „Marakani“!

Sportski direktor crveno-belih najavio zanimljiv finiš prelaznog roka na „Marakani“

Zvezda je završila veliki deo posla u prelaznom roku, ali ono najvažnije možda tek sledi.

Ukazuju na to i reči sportskog direktora Mitra Mrkele koji nije isključio da u poslednjim danima prelaznog roka neko od nosilaca igre ode za unosnijim angažmanom, a biće i alternativa ako dođe do takvog scenarija.

Mrkela je na ove teme razgovarao sa izveštačima srpskih medija u Beleku na pripremama Zvezde.

– Rekao sam i ranije da je prioritet u prelaznom roku da smanjimo igrački kadar, i mislim da smo u tome uspeli u velikoj meri. Doveli smo one igrače koji su nam bili potrebni, koje smo pratili duže vreme, poput Milunovića, koga nismo uspeli ranije da dovedemo, a doveli smo i dvojicu najboljih igrača iz naše lige Vukanovića i Vulića – rekao je Mrkela.

O odlascima je bio „zakopčan“ Mrkela, deluje, prema njegovim rečima, da lako može biti promena i na tom planu.

– Ne bih pričao konkretno o imenima, ali činjenica je da imamo usmene dogovore sa nekim igračima u slučaju da dođu neke nepristojne ponude da ti igrači mogu da idu.

Konkretno, takav dogovor postoji sa Markom Marinom, koji je i sam rekao da je stigla ponuda od Arapa.

– Poznato je to, Marko je to i izjavio u štampi, ima takav dogovor sa klubom, a u slučaju takve ponude to će se desiti. Mada mi radimo na tome da Mirko ostane.

Na pitanje da li je i Ben u toj grupi igrača, sportski direktor Zvezde je rekao:

– Otom-potom, rekao sam jedno ime, u svakom slučaju i Marin i Ben su igrači za koje želimo da ostanu. Ipak, tržište diktira uslove, pa ćemo da vidimo šta će se desiti.

Za Zvezdu nije gotova priča sa Mirkom Ivanićem, klub i dalje uveliko radi na njegovom transferu.

– Nije tajna da nam je želja već duži period, u ovom trenutku postoji veća zainteresovanost svih strana da dođe u Zvezdu, nego što je bila. Šta će se desiti do kraja prelaznog roka, videćemo.

Mrkela je ostao zagonetan na pitanje da li je dolazak Ivanića uslovljen odlaskom Marina.

– I jeste i nije – rekao je.

Jedna od želja je i Milan Gajić.

– Gajić je naša želja već duži vremenski period i ako se ukaže prilika mi ćemo ga dovesti.

Mrkela je uzgred pohvalio kvalitete pojačanja iz Trnave Erika Jirke za koga kaže da je u pitanju igrač „kakvog nije bilo na ovim prostorima“, uzimajući u obzir njegove trkačke i fizičke kvalitete.

Neizvesnost je i dalje prisutna u vezi sa produžetkom ugovora Milana Borjana. Prvi deo razgovora na tu temu Mrkela je obavio u Turskoj, a nastavak sledi u Beogradu.

– Nismo pričali sa Borjanom, razgovaraćemo u Beogradu. Doduše, ja sam obavio jedan razgovor sa njim ovde, nastavićemo to u Beogradu. Voljan je da ostane