ABA LIGA: Partizan u PUNOM pioniru traži šansu za treće mesto!

Gleda da dobije Igokeu i FMP i sačeka kiks Budućnosti

Posle poraza u večitom derbiju šanse da će Partizan biti četvrti i sa tog mesta ući u plej-of Jadranske lige su se znatno povećale. Sada crno-beli moraju da dobiju danas Igokeu (19h) pa zatim i FMP u poslednjem kolu, te nadaju se kiksu Budućnosti. Što je malo verovatno, ali nije naravno nemoguće.

Zato će ekipa Andree Trinkijerija da se potrudi da dobije Igose i da na taj način sebi pruži šansu da dođe do treće pozicije. Taj duel se igra u dvorani Aleksandar Nikolić danas od 19 časova.

Pred meč sa timom iz Republike Srpske, trener crno-belih, Andrea Trinkijeri, istakao je da njegova ekipa mora da bude obazriva.
„Ostale su dve utakmice do plej-ofa i mi moramo već sada ući u koncentraciju koju te utakmice zahtevaju. Moramo podići nivo naše igre, a da bismo to uradili, moramo obratiti pažnju na svaki, i onaj najsitniji segment, na svaki detalj“, rekao je Trinkijeri.

Sličnog razmišljanja je i Nikola Janković, momak koji je pojačao konkurenciju crno-belih ispod koša i koji za sada igra prilično dobro.
„Pred nama su još dve utakmice do početka odlučujućih borbi i konačnog raspleta u ligi. Igokea je u prošlom kolu odigrala dobru utakmicu i zabeležila važnu pobedu protiv Mornara. Verujem da će protiv nas igrati rasterećeno i da će nam biti potrebna maksimalna koncentracija kako im ne bi dozvolili da se iz te rasterećenosti raspucaju“, rekao je Janković.

U redovima Igokee igraće Danilo Anđušić, bivši košarkaš Partizana.
„Pred nama su dvije izuzetno važne utakmice, mečevi u koje staje cela sezona. Svima nam je jasno da bismo pobedom u Beogradu protiv Partizana rešili sva pitanja u vezi sa opstankom u ligi i da bismo mogli rasterećeno, bez ikakvog imperativa, da uđemo u poslednje kolo. Pokušaćemo da uđemo u meč maksimalno angažovano i da odigramo najbolji mogući meč. Neće biti lako, znamo na koji način moramo da igramo, posebno pred takvom publikom i u takvoj atmosferi. To svakako povećava energetske zahteve koje moramo da uložmo u ovaj duel i nadam se da ćemo uspeti tamo da ostvarimo pozitivan rezultat“, rekao je Anđušić.

Trener Igokee Dragan Nikolić ističe čvrstinu Partizana u igri.
„Partizan krasi izuzetno čvrsta i agresivna odbrana, brza tranzicija, jaka unutrašnja igra, snažan kontakt. Imaju čvrstinu. Partizan se sigurno više pita, Partizan je favorit u hramu košarke. Ne možemo da pretimo „srpskim Boston Seltiksima“. U ovoj fazi sezone ne važe mnoge stvari, važi samo teren i 40 minuta. Onako kakva bude naša energija, tako ćemo i proći. Ukoliko se ponovi naše poslednje gostovanje neće biti dobro“, rekao je Nikolić.

Inače, crno-beli su prethodnih dana imali problema sa povredama. Aleks Renfrou je nagnječio zglob protiv Crvene zvezde, zglob je povredio i Ognjen Jaramaz, Alekseja Nikolića muče kolena, a čeka se i situacija sa Vanjom Marinkovićem jer je i on imao manjih problema.

Sudije na ovoj utakmici biće Igor Dragojević, Ivan Stefanović, Dragan Porobić.