ANIČIĆ: Normalno je što smo POBEDILI Partizan, POBEIĆEMO i Zvezdu!

„Samo kod nas se pravi atmosfera da je, ako izgubiš smak sveta“, kaže trener Zmajeva

Blista od zadovoljstva Dragan Aničić. Trener Voždovca prepun je hvale za svoje igrače, ali imao je šta da kaže i o dešavanjima u srpskom fudbalu po završetku utakmice na krovu Tržnog centra.

Prvo, slovo o samoj utakmici.
„Videli ste dopadljivu igru s obe strane. Bili smo disciplinovani svih 90 minuta, pohvalio bih Partizan za korektnu igru, imao je i on prilike, ali ih nije iskoristio. Naše šanse su bile zrelije: Luković u prvom sam, pa stativa istog igrača u drugom delu, mogli smo tada da prelomimo utakmicu, ali da ne pametujem nogo. Ovo je velika pobeda, ali to su samo tri boda. Naš cilj je da uđemo u plej-of, kad imamo iste uslove kao protivnik možemo da igramo sa svima“, ocenio je Aničić.

Šta pod tim mislite?
„Rekao sam da postoje organi koji bi trebalo da pogledaju neke utakmice. Suđenje nikada ne komentarišem, ja sam trener, a možete na terenu da vidite da li radimo dobro ili ne. Ja ne pominjem suđenje. Samo bih voleo da i kod nas bude kao u svetu. Gledali smo pre neki dan revanš Real – Ajaks i videli da nikakav problem nije da Holanđani pobede u Madridu, svi su posle te utakmice bili živi i zdravi. Samo kod nas se pravi atmosfera da je, ako izgubiš smak sveta. Zašto je nenormalno da mi pobedimo? Trebalo bi da bude normalno da Voždovac pobedi i Partizan i Crvenu zvezdu.“

Danas mu to uspelo. Kako?
„Trudimo se da uradimo dobar skauting protivnika. Imamo naš stil igre, prilagođavamo ga rivalu, a danas smo u velikoj meri neutralisali ono što je dobro kod Partizana. To je zasluga igrača koji su do tančina ispoštovali sve ono što smo se dogovorili.“

Zamenili ste strelca gola Dragoljuba Srnića?
„Zamenjen je nakon što se požalio na bol u listu.“

Cilj Voždovca do kraja sezone?
„Imamo još četiri utakmice, možda možemo neku da kiksnemo, ali ćemo u svaku ući s ciljem da pobedimo. Nije tragedija ni ako se izgubi“, zaključio je Dragan Aničić.