BOMBA: Najbogatiji Britanac KUPUJE od Balkanca!

Roman Abramovič uskoro napušta klub u koji je došao 2003. godine i sa njim uspeo da osvoji sve što se moglo osvojiti u evropskom fudbalu

Britanski milijareder Džim Retklif zainteresovan je za kupovinu londonskog Čelsija od ruskog milijaredera Romana Abramoviča, o čijem se odlasku sa Stamforda pričalo u proteklom periodu. Kako piše londonski Tajms prodajna cena Plavaca iznosi dve i po milijarde funti, što je nešto manje od tri milijarde evra.

Retklif je petrohemijski milijarder i zvanično najbogatiji Britanac, čije se bogatstvo procenjuje na 21.000.000.000 funti (oko 25.000.000.000 evra). Rođen je u Mančesteru, ali mu je rezidencija baš u Čelsiju, bogataškom delu Zapadnog Londona. Retklif bi danas trebalo da zvanično preuzme i najpozantiji svetski biciklistički tim Skaj, što će predstavljati uvod u njegovo dodatno angažovanje u sportu, dok bi Čelsi trebalo da predstavlja krunu u tom poslu.

Da je privžen londonskom klubu, najbogatiji Britanac je pokazao kupovinom sezonske ulaznice za mečeve Plavaca na početku sezone.

Abramovič je u proteklom periodu zbog političkih problema u kojima se našao potpuno van kluba. Ranije je bio privržen Plavcima i stalno je dolazio na utakmice, ali ga u poslednje vreme nema na Stamfordu, pa se pojavila informacija da je spreman da proda klub. Sada su te informacije praktično i ozvaničene, iako se još uvek nije pojavila njegova reakcija u javnosti.

Abramovič je Čelsi preuzeo 2003. godine i sa njim uspeo da osvoji sve što se moglo osvojiti u evropskom fudbalu.

Foto: Reuters

Tagovi: Džim Retklif Roman Abramovič