Da li ga je ovo dotuklo: Najubeljiviji PORAZ za njega i njegovu ekipu?!

Glupost… To je bilo ništa, veliko ništa“, prokomentarisao je Kazins posle meča, u kom je promašio svih pet pokušaja za tri, ubacio deset poena, sakupio devet skokova i podelio četiri asistencije.

Stiv Ker vodio je Golden Stejt Voriorse 475. put u impresivnoj trenerskoj karijeri, svaki put je stizao do finala, tri puta osvajao šampionski prsten i jednom ga izgubio uprkos vođstvu od 3:1 u seriji, ali nikada nije izgubio utakmicu 33 poena razlike.

Dogodilo se to ove srede ujutru i to u Ouklandu, gde su Boston Seltiksi iznenadili sve, pa i sebe – 95:128.

„Nismo ni izašli na parket. Ovo je bilo sramotno“, rekao je Ker, koji nije mogao da računa na Kleja Tompsona zbog povrede kolena.

Mogao je da računa na ostale, a ukoliko bismo izuzeli 23 poena Stefena Karija do kojih je lider ekipe stigao šutirajući 4/6 za dva i 4/10 za tri, ostali su skupa šutirali trojke 4/25 što iznosi svega 16 odsto.

Posle 21 izgubljene lopte, od kojih je Kari „podelio“ četiri, Kevin Durent pet, a Markus Kaznis takođe četiri, sve je „bilo spremno“ za ubedljiv poraz šampiona u „Oraklu“.

Obeležila ga je i manje-više očekivana Kazinsova „žuta minuta“, koja se dogodila na 8:44 do kraja, kada je „Bugiju“ dosuđen faul u napadu. Par sekundi kasnije, on je već bio u verbalnom duelu sa Eronom Bejnsom, odgurnuo Džejsona Tejtuma, a onda i Terija Rozira, što je bilo dovoljno da mu sudijska trojka posle pregledanog snimka dodeli i drugu tehničku i pošalje na hlađenje.

„Glupost… To je bilo ništa, veliko ništa“, prokomentarisao je Kazins posle meča, u kom je promašio svih pet pokušaja za tri, ubacio deset poena, sakupio devet skokova i podelio četiri asistencije.

Svih pet trojki promašio je i Durent, koji je za vreme provedeno na parketu ubacio 18, uz dva skoka i dve asistencije i ostvario negativan plus/minus indeks od 20 poena.

Gordon Hejvord odigrao je možda i najbolju partiju od povratka iz jezive povrede, sa klupe je za 28 minuta doneo 30 poena, šutirao 8/10 za dva i 4/6 za tri, odneo sedam skokova, a petorke Bostona u kojima je bio nekadašnji Ol-star napravile su čak 32 poena razlike treneru Bredu Stivensu.

On se zadovoljno smeškao u drugom poluvremenu, gledajući kako mrežicu šampiona „cepaju“ i Kajri Irving (19, 5 sk, 11 as) i Džejlen Braun (18) i Tejtum (17, 5 sk, 3 ukr)…

„Klupa“ Golden Stejta postigla je samo 18 poena, 27 manje od rezervista Seltiksa.

Ako će poraz od Seltiksa do daljeg biti najubedljiviji u Kerovoj karijeri, ne može se reći da sličnih nije bilo – naročito ove sezone. Boston je peti tim koji je pobedio u „Oraklu“ sa više od 20 poena razlike u 32 utakmice do sada.

„Voleo bih da imam magični štapić koji će učiniti da izađemo, igramo sa boljom energijom i jačom disciplinom, ali nemam, tako da ćemo u nekom trenutku morati da prestanemo da pričamo o tome i vidimo kako ćemo to da rešimo“, rekao je razočarani Kari.

Njegov trener nije se složio da je Tompsonov izostanak uticao na ovako loše izdanje ekipe.

„Klej bi morao da odigra đavolski dobru utakmicu da bi nadoknadio sve ono“, rekao je Ker.

Rezultat na poluvremenu bio je 48:73.

U novoj direktnoj borbi za prvo mesto na Zapadu, Golden Stejt dočekuje Denver Nagetse u noći između petka i subote, dok će Boston turneju na suprotnoj obali nastaviti već večeras gostovanjem Sakramento Kingsima.