DA LI JE MOGUĆE? : Partizan im NAJBOLJU ODBRANU u ligi, ali…

Gotovo svaki njihov primljeni gol je PRESKUPO plaćen.

Posle prve tri utakmice prolećnog dela sezone, u kojima je Partizan nagovestio da je ipak ostvario napredak u igri (i rezultatima) u odnosu na jesenji deo sezone, usledila je utakmica sa Nišlijama u Humskoj, gde su crno-beli ponovili stare boljke koje smo suviše često mogli da vidimo i jesenas.

Opet je Partizan jalovo napadao, opet je nedostajalo ideje, kreacije u ofanzivi, proboja po bokovima, a na drugoj strani su crno-beli posle jedinog šuta gostiju u okvir gola morali da vade loptu iz mreže.

Dakle, taj jedan udarac u gol i taj Haskićev pogodak skupo je koštao ekipu Partizana – odneo im je sva tri boda. Ali, što je još gore po ekipu Partizana, gotovo svaki gol koji su primili ove sezone uticao je na veliko smanjenje bodovnog salda crno-belih.

Srećna okolnost po ekipu Zorana Mirkovića je da Partizan po broju ukupno primljenih golova ima najbolju odbranu u ligi, crno-beli su samo 10 puta kapitulirali, Zvezda 14, Radnički 16 puta, ali kako rekosmo u naslovu, to crno-belima ništa ne znači, evo i zbog čega:

Partizan – 10 primljenih golova, 18 izgubljenih bodova

Crvena zvezda – 14 primljenih golova, 6 izgubljenih bodova

Radnički – 16 primljenih golova, 11 izgubljenih bodova.

Kao što vidite – Partizanov odnos broja primljenih golova i broja izgubljenih bodova u tim utakmicama (u kojima je primao golove) je katastrofalan u poređenju sa Zvezdom i Radničkim, pa i u ovoj statistici treba tražiti razloge Partizanovog velikog zaostatka na tabeli u odnosu na vodeći dvojac.

Da bi sve bilo jasnije, Partizan je ukupno izgubio 24 boda od početka sezone, a preostalih šest u odnosu na prikazanih 18 je izgubio u mečevima kada je igrao bez golova, 0:0. Radnički je samo jednom igrao bez golova ove sezone, protiv Rada na Banjici, pa ukupno ima 13 izgubljenih bodova.