DONETA ODLUKA: On NAPUŠTA tenis, Novak je GLAVNI?!

Pala odluka.
Dosadašnji predsednik Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) Kris Kremod nije dobio podršku Unije profesionalnih igrača, na čijem je čelu najbolji igrač planete Novak Đoković.

Kremodu ugovor istče na kraju sezone, a članovi ATP-a odlučili su da mu ne pruže podršku. Ovakvu ideju podržali su i Noletovi veliki rivali Rafael Nadal i Rodžer Federer, iako su Španac i Švajcarac najavljivali da će stati uz Kermoda.

– Bila je privilegija služiti kao direktor i predsednik ATP od 2014. Ponosan sam na ono što smo postigli u tom periodu. Hvala svima u ATP, svim igračima i turnirima na podršci. Ostaću potpuno posvećen ulozi do kraja mandata i želim organizaciji uspeh u budućnosti – rekao je Kermod.

Nekoliko meseci unazad priča o revoltu vodećih tenisera, koji su jednoglasni da Kermod kao prvi čovek ATP vodi „beli sport“ u lošem smeru.

Među tvorcima ove ideje bio je predsednik Unije tenisera Novak Đoković, ali je najbolji igrač planete odbio da objasni svoju poziciju.

– Neću odgovoriti na vaše pitanje direktno. Neću iskazati svoj lični stav. Deleći tu informaciju izložio bih sebe i postao bih podložan kršenju poverenje unutar organizacije, a ne želim to da rizikujem. Mnogo je pozitivnih stvari poput prvog ATP kupa 2020, finala Next Gen, ali je i mnogo stvari koje se moraju promeniti unutar sistema – rekao je Đoković u Indijan Velsu.

Nole je napomenuo da su članovi Saveza igrača obavili razgovore sa brojnim teniserima, da bi utvrdili njihove statove, ali srpski as je naglasio da nije pričao sa Rodžerom ili Rafom.

– To je obostran proces. Ako su želeli da pričaju o nečemu, mogli su da priđu i pričaju o tome. Izabrani smo od strane Federera, Nadala i svih ostalih koji žele da predstavljamo najbolje interese igrača – istakao je Đoković.

ATP je u saopštenju istakao da je tokom Kermodovog mandata viđen rekordan rast nagradnih fondova na turnirima, komercijalni rast organizacije, kao i porast posete na mečevima i kod TV gledalaca.

– Kermodova vizija i vođstvo od 2014. su bili ključni u stvaranju novih značajnih ATP događaja poput Next Gen ATP finala u Milanu i predstojećeg ATP Kupa 2020 – kaže se u saopštenju.