GRCI POKAZALI: Večiti SPREMNI za NOVINU?!

Nadajmo se da „večiti“ neće ozbiljno shvatiti sve ono što se dešava u Grčkoj.

Poslednji košarkaški derbi Atine podigao je mnogo prašine pošto je Olimpijakos doneo odluku da igrači ne izađu na teren u drugom poluvremenu polufinala Kupa.

U danima koji su usledili pisalo se o mogućnosti da Olimpijakos istupi iz grčke lige ukoliko naredne derbije ne budu sudile strane sudije, a ček se pominjala mogućnost da klub iz Pireja pređe u ABA ligu naredne sezone.

Panatinaikos je na to odgovorio da će istupiti iz prvenstva ako stranci budu sudili derbije sa Olimpijakosom, a sada je usledila i vrlo nespretna izjava čelnika „Zelenih“ zbog koje je reagovao i Olimpijakos.

„Postoje pravila i zakoni. Iz Olimpijakosa su poručili da će istupiti iz lige ukoliko naredni derbi ne budu sudili inostrani arbitri. Mi nećemo da učestvujemo ako utakmice ne budu sudili arbitri iz Kine. Igraćemo samo ako odsad budu Kinezi. Nećemo da kukamo ako Olimpijakos ne želi da igra derbi“, rekao je Papadopulos.

Vrlo brzo stigao je odgovor iz Pireja i to putem društvenih mreža. Utisak je da se crveno-beli rugaju velikom rivalu ovakvom objavom.

„Kažu da žele samo kineske sudije i zapretili su istupanjem ako dođu stranci. Mi im dajemo rešenje“, piše u objavi u kojoj se nalazi i fotošopirana slika grčkih arbitara „prerušenih“ u Kineze.